AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Aydın Şubesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği önceki başkanı ve Aydın Tabipler Odası Başkanı Eralp Atay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Aydın Şube Başkanı Sıdıka Fahlioğulları, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Levent Sevinçok ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Eralp Atay, Sevinçok’un 3. Kitabı olan İntihar Saldırıları isimli kitabının yayınevi tarafından basılıp piyasaya çıkartıldığını belirterek kendisini çalışmalarından dolayı kutlayarak ve başarılar diledi.

img_5904.jpgAydın Adnan Menderes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Levent Sevinçok, kitabının tanıtımını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde yapmayı uygun gördüğünü ifade etti. Bunun nedeni olarak da, “ Uzun süreler şiddetin her türlüsünden çok fazla mağdur olmuş bir toplumuz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni Cumhuriyetimizin temel direklerinden olarak görüyorum. Şimdiye kadar her türlü gericiliğe ve toplumsal baskıya karşı toplumsal alanda mücadele ediyor. Şiddet başta olmak üzere Cumhuriyet’in temel niteliklerine karşı her türlü saldırıda öncelikle toplumu bilinçlendiren bir dernektir. Dolayısıyla şiddet bu derneğin alanına giriyor” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü “İntihar saldırıları bizim toplumuzun çok fazla karşılaştığı bir olgu değildir. 1990’lı yıllarda tek bir örgüt tarafından yürütülen ve sonrasında bu stratejiden vazgeçilen çok münferit saldırılar olmuştur. Fakat son zamanlarda Asya ülkelerinde artan bir strateji vasıtası haline gelmiştir. Türkiye son 30 yılda bir takım siyasi kargaşalarda şiddetten oldukça etkilenmiş bit toplumdur. Bir terör stratejisi olan intihar saldırılarındaki amaç hem korku salmak hem de bir takım değerlerin yok olmasını, insanların birbiri arasındaki dayanışma, toplumlaşma, çağdaş ve ideal bir toplum yaratılmasını engellemektir.

KİTABIN GELİRİ ÇAĞDAŞ YAŞAMA DESTEKLEME DERNEĞİ’NE
Daha önce de 2 kitap yazdığını ve bu kitabını çok önemsediğini belirten Sevinçok, kitabının tüm gelirlerini derneğe bağışlayacağını ifade ederek, “Modern bir toplum kurma çalışmaları ile her zaman takdir edilen bir derneğin, şiddete karşı geniş kesimlerin bilgilendirilmesi, bu anlamda ön ayak olma düşüncesi ve bundan sonra da her türlü zorbalık ve şiddete karşı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin önemli bir fonksiyonu olduğunu, önemli misyon ve görevler üstleneceğini düşündüğüm için kitabın Türkiye’deki satışından elde edilecek tüm geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne vermeyi uygun buldum” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Aydın Şube Başkanı Sıdıka Fahlioğulları ise, Levent Sevinçok’a çok teşekkür ederek, “sizin gibi insanları aramızda görmek bizi çok mutlu ediyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Aydın Şubesi olarak, derneğimizin amaçları doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

img_5908.jpg