Galatasaray’da üçüncü kez işbaşı yapan Fatih Terim için başarı bu sezon, “olmazsa, olmaz” kuralıyla prensip haline geldi.
Terim’in verdiği tepkiler ve gol sevinçleri kimilerine göre “abartılı” olsa da, duygu patlamasının altında önemli mesajlar yatıyor. Başarılı hocanın yakın çevresi de, Ankaragücü ve Bursaspor maçlarında tavan yapan gol sevinçlerini Milliyet’e anlattılar. İşte, Terim’in yakınındaki isimlerin, o anlara dair tespitleri:
“Fatih hoca baştan beri ‘her maç bir final’ diyor. Bursaspor maçındaki gol sevinçlerine farklı yorum getirenler oluyor. Oysa iki sezon öncenin şampiyonu, iki sezondur gol dahi atamadığın bir takıma karşı son dakikalarda gelen bir golle kazanıyorsun. Nasıl sevinmesin!”
“Ateşten bir gömlek giydi Terim. Omuzlarındaki yükün farkında. Bu nedenle başarmak zorunda. Yeniden bir takım yarattı ve öncelikle takımın kaybolan kimliğini, özgüvenini yerine getirmek düşüncesinde. Bu süreçte de en az oyuncular kadar duygusal ve tepkisel davranıyor.”
“Galatasaray’ı tekrar ayağa kaldırmak için büyük riskler aldı. Yeri geldi kendisi yeri geldi sahadaki oyuncuları daha maçlar oynanmadan tartışılmaya başlandı. Üzerinde çok büyük bir baskı var. Gollere verdiği tepki bu duygu yoğunluğunu gösteriyor.”
“Fatih hocanın hırsı, takımın direncini artırıyor. Kulübeye bakan oyuncu, bu enerjiyi ve hırsı gördüğü zaman, sahadaki performansını daha da yükseltiyor.”