Çete liderinin Kuşadası"ndaki çiftliğine Sikorsky tipi helikopterle, özel harekát polisleri indirildi

İzmir başta olmak üzere 11 ayrı ilde gerçekleştirilen "Anafor" adlı operasyonda, aralarında, çete lideri olmaktan hükümlü olan ve bugüne kadar birçok suça karışan Ahmet Tekin Baykal"ın da bulunduğu 58 kişi yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi"nin yürüttüğü operasyon kapsamında, Ahmet Tekin Baykal"ın Kuşadası"ndaki çiftliğine Sikorsky tipi helikopterle, özel harekát polisleri indirildi. Aynı anda Aydın, Muğla, Balıkesir, Samsun, İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya"daki 100 ev, 35 işyerine baskın düzenlendi, 31 otomobil kontrol edildi.

Restoranına ruhsat verilmediği için Kuşadası Belediyesi"ni bastığı, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"a gıyabında hakaret ettiği gerekçesiyle bir süre önce tutuklanan, ama ardından tahliye edilen Ahmet Tekin Baykal ile sevgilisi, operasyon kapsamında basılan beş yıldızlı otelde, kaldıkları odanın kapısını kırıp içeri giren polisler tarafından yakalandı. Operasyonda Baykal"ın adamlarının yanı sıra, 2 avukat, aralarında üst rütbeli ve emeklilerin de bulunduğu 4 emniyet mensubu ve emekli albay Y.Y. de gözaltına alındı. Şüpheliler arasında İzmir Emniyeti eski Asayiş Şube müdürlerinden H.E"nin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin 30"unun İzmir, 28"inin diğer illerde yakalandığı bildirildi. Şüphelilerin, ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 5"i ruhsatlı 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, el bombaları, çelik yelek, telsizler, çok sayıda mermi ve evrak ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, soruşturmanın devam ettiğini, örgütün adam yaralamak, adam kaçırmak, alıkoymak, ölümle tehdit, çek senet tahsilatı, ihaleye fesat karıştırmanın da aralarında bulunduğu 50"den fazla suça karıştıklarının saptandığını bildirdiler.