Müzik otoriteleri finale kalan Hadise"nin yorgun ve gergin olduğu görüşünde birleşti. Garo Mafyan “Hadise"yi para uğruna yorup, strese sokup tüketmişler, 3 haftada 30 yaş yaşlanmış” dedi.

Ülke ülke gezdirilmez!

Garo Mafyan: Hadise"yi izlediğimde 3 haftada 30 yaş yaşlandığını gördüm. Çevresi para kazanmak uğruna Hadise"yi yormuş, yanlış yönlendirmiş, stres altına sokmuş ve tüketmiş. Sesi de bu yüzden yorgun ve kimi zaman detone çıkıyordu. Vokaller bu noktada devreye giriyordu. Hiçbir Eurovision yarışmacısı finalden önce ülke ülke, şehir şehir dolaştırılıp şarkı söylemez. Prova yapar, dinlenir ve rahatlatılır. Hadise"nin ekibi farkında değil, ama ellerindeki altın tavuk Hadise"yi kesiyorlar. Para kazanayım derken para kaybedecek hamleler yapıyorlar. Bu gidişle şarkı yarışmasından sonra Hadise tıpkı popstar finalistleri gibi kayıplar listesine girecek.

Sesini kullanamadı

Özdemir Erdoğan: Hadise detonesi belli olmasın diye şarkıyı çok vurgulu söyledi. Halbuki TRT"de daha yumuşak söylüyordu. Bu kez sesini çok iyi kullanamadı, umarım bunu finalde yapmaz. Hadise"ye çok baskı yapmayalım. Çetin Alp Eurovision yüzünden öldü. Opera şarkısı çok eleştirilince dayanamayıp öldü.

Bana göre iyiydi

Kayahan: Hem şarkı söyleyip hem dans edince detone oldu. Ama çok küçük bir hataydı, büyük detoneler yoktu. Canlı olduğu zaman en büyük şarkıcılar bile bu problemi yaşarlar. Yine de genel olarak Hadise"yi iyi buldum. Olabileceğinin en iyisiydi. Benim favorim İzlanda.

Çok mutsuz görünüyordu

Sibel Tüzün: Hadise"yi vokal ve sahne şovu olarak beğendim ama mutsuz görünüyordu. Hadise daha güler yüzlü kıpır kıpır bir kız. Eurovision"da stres oranı çok yüksek. Sahne şovu, her şey uyumlu. Ben detonasyon duymadım. Elbisesi, kiloları o kadar çok konuşuldu ki Hadise demoralize oldu.

Bu rejiyle işimiz zor

Ali Rıza Binboğa: Hadise"nin performansını iyi buldum ama rejiyi beğenmedim. Bu tarz sahnelerde şarkının ana temasının bulunduğu bölümler yani "Düm Tek Tek"kısmıdır o, reji yakın planda almalıdır. Oysaki biz "Düm Tek Tek"bölümünü noktasal olarak gördük. Finalde de reji böyle olursa şansımızı zedeler, rejiye müdahale edilmesi lazım.

HADİSE, FİNALE KALDI İTİRAF ETTİ

"Çok hastaydım iyileşmem bir mucizeydi"

Finale kalmayı başaran Hadise, yarışma öncesi çok hasta olduğunu ancak mucize sayılacak şekilde iyileştiğini söyledi. İşte çarpıcı notlar:

- Finaldeki şarkı söyleme sırası 18 çıkan Hadise, “ilk 9"u çiftledik ve 18 olduk” dedi.

- Hadise bir Rus gazetecinin “siz bu basın konferansının değil, tüm Eurovision"un en güzel kızısınız. Ben sizden daha güzel kimseyi göremiyorum. Siz, kendinizden daha güzel bir kadın görüyor musunuz” şeklindeki sorusuna salondaki Rus kızları göstererek, “burada o kadar çok güzel kız var ki, nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum” yanıtını verdi.

- Hadise, Belçika Televizyonu"na da Flamanca yaptığı açıklamada, “Duyduğunuz gibi çok hastaydım, yorgunluktan ve stresten, geçmiş aylar içinde oldukça yıprandım. Yüzümde iki çok büyük leke çıktı. Bağışıklık sistemimin zayıflamasına neden oldu. Çok korktum. Çok kötü bir imaj veriyordu. Burnumun altında ve çenemin sağ tarafında çıkan lekeler gittikçe büyüyordu. Tüm programları iptal ettik. İyileşmem bir mucize. Önümüzdeki günlerde Belçikalı doktorumla görüşerek, tedaviye devam edeceğim” dedi.

Final sevincini sevgilisiyle kutladı

Hadise, finale kalmasının sevincini “Düm Tek Tek” in bestecisi olan sevgilisi Sinan Akçıl"a sarılarak kutladı. Sevinç kucaklaşması Rus internet sitesi Life.ru"da yayınlandı. Rus basınında Hadise ile Sinan Akçıl"ın aynı otelde kaldıkları ve Moskova sokaklarında sık sık el ele dolaştıkları yazılmıştı.

Belçika, yarı Belçikalı Hadise"yle teselli buldu

Patrick Ouchene ile katıldığı Eurovision"da yarı finalde elenen Belçika"da gazeteler Belçika vatandaşı olan Hadise"yi göklere çıkardı. Gazeteler, “Belçika değil Hadise finalde”, “Belçika takıldı Hadise hedefe ulaştı” şeklinde başlıklarla haberi verirken, televizyonlar da bol bol Hadise"nin yarışma görüntüleri ve röportajları yayımlandı.

Eurovision"da suikast girişimini FSB önledi

Eurovision elemelerinin yapıldığı Olimpiskiy Spor Kompleksi"nde Rus gizli güvenlik servisi FSB, suikast hazırlığını ortaya çıkardı. Spor kompleksinin yanında, polietilen madde yüklü bir kutu ve 6 kurşun bulundu. FSB bu ortaya çıkarılan mühimmatla yarışmacı sanatçılardan birine suikast yapılmak istendiğini düşünüyor.