KONYA"da evinde tabancayla göğüsünden vurularak öldürülen 33 yaşındaki Ayşe Yıldırım"ın, fuhuşa sürüklendiği gerekçesiyle önceden birlikte yaşadığı 31 yaşındaki Tuncay Küren tarafından kiralık katil tutularak öldürtüldüğü ortaya çıktı. Tuncay Küren ile Ayşe Yıldırım"ı öldürmesi için 30 bin TL"ye anlaştığı 21 yaşındaki Gökhan Ekenel gözaltına alındı.

Olay, 16 Aralık 2010 Perşembe günü merkez Meram İlçesi Şeyh Sadrettin Mahallesi Konevi Sokakta meydana geldi. İddiaya göre para karşılığı fuhuş yapan 3 çocuk annesi Ayşe Yıldırım, evinde başından tabancayla vurulmuş halde bulundu. Olayla ilgili Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü"ne bağlı Cinayet Büro ekipleri çalışma başlattı. Polis, Ayşe Yıldırım"ın hurdacılık yapan Tuncay Küren ile 7 yıl imam nikahıyla birlikte yaşadığını ancak son 2 yıldır da ayrı olduklarını tespit etti. Tuncay Küren"den 8 yaşında bir çocuğu olan Ayşe Yıldırım"ın, son 2 yıldır da para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu ileri sürüldü.

Ev arkadaşının, Ayşe Yıldırım"ın birkaç kez kendisini taksici olarak tanıtan 20 yaşlarında esmer bir kişiyle ilişkiye girdiğini, olay günü de gencin, ilişkiye girmek için geldiğinde Yıldırım"ı evin kapısında öldürüp kaçtığını söylemesi üzerine polis, belirtilen gencin söylenen taksi durağında çalışmadığını belirledi. Verilen eşgal üzerinde araştırmasını derinleştirilen polis, şüpheli Gökhan Ekenel"in son 15 gündür Ayşe Yıldırım"ın eski sevgilisi Tuncay Küren ile birlikte geztiğini saptadı.

Tuncay Küren ve Gökhan Ekenel"in olay günü Konya"dan ayrıldıklarını belirleyen polis, 2 kişiyi yurt genelinde aramaya başladı. Tuncay Küren"in İstanbul"da, Gökhan Ekener"in de Antalya"da olduğu bilgisine ulaşan polis, dün akşam saatlerinde eş zamanlı olarak yaptığı operasyonda Küren"i İstanbul"da, Ekener"i de Antalya"da gözaltına aldı. 2 şüpheli polisteki ifadelerinde cinayeti itiraf etti.


"NAMUSUMU TEMİZLEDİM"
Tuncay Küren polisteki ifadesinde, “Ayşe Yıldırm ile imam nikahıyla birlikte yaşıyorduk. Ancak son 2 yıldır ayrılmıştık. Kendisinin fuhuşa sürüklendiğini öğrenince, bu işi bırakmasını ve tekrar birlikte olmamızı istedim. Ancak beni dinlemeyerek para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya devam etti. Ben de 30 bin TL"ye Gökhan Ekenel ile anlaşarak namusumu temizlemek istedim” dedi.

Gökhan Ekenel"in ise cinayetten sonra sadece 200 TL aldığı geri kalanı ise daha sonra alacağı öğrenildi. 2 kişi, polisteki ifadelerinin ardından bugün Konya Numune Hastanesi"nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gökhan Ekenel kendisini görüntüleyen kameramanlara, “Zorla ve baskıyla öldürdüm” dedi. 2 kişi yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayşe Yıldırım"ın 3 çocuğunun da annesinde kaldığı belirtildi.


DHA