Bursa’da sevgilisi 25 yaşındaki Sevgi Taşkın’ı öldürüp cesedini parçalara ayırdıktan sonra, bacaklarını çöp konteynerine atmaktan yargılanan 31 yaşındaki Bülent Kocaman önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza iyi halden 25 yıla indirildi.

Cezaevinde yattığı süre göz önüne alındığında Kocaman 14.5 yıl sonra çıkacak. Merkez Nilüfer ilçesinde geçen yıl temmuzda belediye ekiplerince çöp konteynerinin içinde diz kapağı hizasından düzgün olarak kesilmiş, tırnakları ojeli bir kadına ait 2 bacak bulundu.

Ayak numarası ipucu oldu

Polis, kadının 39 olan ayak numarasından yola çıkarak kimliğini araştırmaya başladı.

Araştırma sonunda ceset parçasının, yakınlarının kayıp başvurusu yaptığı ve eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk annesi Sevgi Taşkın’a ait olduğu belirledi. Soruşturmayı genişleten polis, Sevgi Taşkın’ın Bülent Kocaman’a ait müzikholda çalıştığını ve Kocaman’la birlikte yaşadığını tespit etti.

Bülent Kocaman’ın evinde arama yapan polis, bu kişi ile babası Ali Ekber ve kardeşi Barış Kocaman’ı gözaltına aldı. Cinayet şüphelisi olarak mahkemeye çıkartılan Bülent Kocaman tutuklanırken, babası ve kardeşi savcılıkta serbest bırakıldı. Hakkında Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “adam öldürmek”ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Bülent Kocaman’ın yargılanması tamamlandı.

En fazla 14.5 yıl yatacak

Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Bülent Kocaman’a önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın duruşmada iyi hal gösterdiğni belirten heyet, cezayı 25 yıl hapse indirdi. Cezaevinde kaldığı süre dikkate alındığında, bülent Kocaman en fazla 14.5 yıl sonra tahliye olacak. Kocaman’ın Avukatı Rıdvan Demircioğlu, verilen cezayı çok bulduklarını temyiz edeceklerini söyledi. milliyet