Sevgilisinin kendisini terk etmesi üzerine bunalıma giren Ragsdale yalnız olduğunu bir kağıda yazdı ve cep telefonu numarasıyla beraber New York sokaklarında dağıttı. Şu ana kadar Ragsdale’i 70 bin kişi aradı.

ABD’de oyunculuk yaparak geçimini sağlayan Jeff Ragsdale kız arkadaşının kendisini tek etmesi üzerine bunalıma girdi. Dünyanın en yalnız adamı olduğunu düşünmeye başlayan Ragsdale hemen harekete geçti.

‘BEN YALNIZIM’ İLANINI NEW YORK’TA DAĞITTI

Bir kağıda “Benimle herhangi bir konuda konuşmak isteyen olursa arayın. Jeff-yalnız adam” yazdı ve cep telefonu numarasıyla birlikte ilanı New York sokaklarında dağıtmaya başladı.

İlan kısa sürede dünyanın dört bir yanından binlerce insana ulaştı.

BBC televizyonuna konuşan Ragsdale öğüt vermek isteyen annelerden, çöpçatanlara kadar uzanan geniş bir insan profilinin kendisiyle ilgilendiğini söyledi.

“Yalnız adam” sözlerine şöyle devam etti:

“İlk gün toplam 100 kişi aradı ve mesaj attı.İkinci gün arayanların sayısı 1000’e çıkmıştı. Vietnam, İngiltere, Suudi Arabistan ve Japonya’dan arayanlar oldu.

Hapishanelerde yatan mahkumlardan da telefon alıyorum. Bugüne kadar yaklaşıl 70 bin kişiyle konuştum. İçlerinden 20 kişiyle her gün düzenli olarak konuşmaya devam ediyorum.”

ANILARINI KİTAPTA TOPLADI

İnsanların yalnız olmadığını söylemek için kendisini aradığını söyleyen 40 yaşındaki Ragsdale insanların ilgisinden ve yaşadığı deneyimden o kadar etkilendi ki anılarını bir kitapta topladı.

“Jeff-One Lonely Guy” (Jeff-Bir Yalnız Adam) adını verdiği kitabında insanlarla iletişime geçtikten sonra kendisini ilişki koçu, seks danışmanı ya da psikolog gibi hissetmeye başladığını anlatıyor.

“Yalnız Adam”ı en çok etkileyen aramalardan biri Amerikalı engelli bir anneden gelmiş.

Ragsdale’i arayan kadın “kendini sevmezsen bu hayatta asla mutlu olamazsın. Mutluluk insanın içinde olmalı.” şeklinde öğütler vermiş. (NTV)