ADANA'da, taksici 55 yaşındaki Halil Çiçek'i öldürdüğü iddia edilen 27 yaşındaki Mustafa Eşidir, sevgilisi olduğu iddia edilen kadının ihbarıyla yakalanarak tutuklandı.


Eşidir'in, yanındaki kadına hakaret etmesi nedeniyle ona ders vermek isterken cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

Taksicilik yapan Halil Çiçek, 2 gün önce saat Kabasakal Mezarlığı civarında 14 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. 01 T 1101 plakalı taksisinin yanında ölü bulunan Çiçek'in katil zanlılarını araştıran jandarma ekipleri, taksiciyle en son kavga ettiği öne sürülen Mustafa Eşidir'i takibe aldı. Takip devam ederken, jandarmayı arayan E. adlı bir kadın, cinayeti sevgilisi Mustafa Eşidir'in işlediğini ileri sürdü. Bunun üzerine yakalanan Eşidir, verdiği ilk ifadesinde cinayeti kabul etti. Çiçek, sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cinayeti istemeden işlediği asıl amacının Çiçek'e ders vermek olduğunu öne süren Eşidir, tutuklandığı mahkemedeki ifadesinde kendini şöyle savundu:
“Bir süre önce yanımdaki kadınlardan birini yanına vererek Halil Çiçek ile bir yere göndermek istedim. Bana telekızları aracına almayacağını söyledi. Hakaret edip, "ben o.... parası yemem" dedi. Bu yüzden kavga etmiştik. Benim yüzüme sert bir cisimle vurdu. Olay günü de esrar ve alkol alıp taksisine bindim.

Kabasakal tarafına gittik. Kendisine ders vermek istedim. Olayı hatırlatınca, tartıştık. Bu arada bana doğru dönünce bir şey yapacağını sanıp, yanımdaki bıçağı bir kaç kez göğsüne sapladım. Elini cep telefonuna götürünce sırtından da bıçaklamaya devam ettim. Daha sonra da kaçtım.”