Siirt Pervari'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen jandarma er Halil İbrahim Türkmen'in Konya'daki babaevine ateş düştü. Acı haberin ardından gözyaşlarına boğulan annesi Fadime Türkmen ile nişanlısı Keziban Göktaş ve 8 yaşındaki kız kardeşi Nermin Türkmen'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Küçük Nermin'in feryadı terörün alçak yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. 2 yaşındayken trafik kazasında babasını kaybeden küçük Nermin, bu defada ağabey acısıyla yüzleşti. Yakınlarının 'ağabeyin cennete gitti' diyerek teselli etmeye çalıştığı küçük Nermin, 'Hayır. Ben ağabeyimin buraya gelmesini istiyorum.

Cennete gitmesin. Allahım önce babamın sonra abimin canını aldın. Ben buna nasıl dayanacağım? Abi sen bunları bize yaşatacak mıydın?' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Küçük Nermin'in haykırışları, taziye için şehidin baba ocağına gelenlerin yüreklerini dağladı.

Güçlükle ayakta duran şehidin nişanlısı Keziban Göktaş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, nişanlısı Halil İbrahim Türkmen ile en son dün sabah telefonda görüştüğünü söyledi.

Daha sonra tekrar telefonla nişanlısını aradığını ancak bağlantı kuramadığını anlatan Göktaş, 'Bir şeyler olduğunu anlamıştık ama şehit olduğu aklımıza bile gelmemişti. Sürekli 'Ben iyiyim' diyordu. Askerden gelince hemen evlenmeyi hayal ediyorduk. Hayallerimiz yarım kaldı' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin annesi Fadime Türkmen ise oğlu ile en son dün sabah telefonda görüştüğünü, Halil İbrahim'in evin tek oğlu olduğunu ifade etti. 'Beni üzmemek için her zaman iyi olduğunu söylerdi' diyen anne Türkmen, 'Oğlumun hayalleri yarım kaldı' dedi.

Bayramda gelecekti şehit haberi geldi

Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 6 askerden 21 yaşındaki er Ömer Dursun'un İstanbul'daki evine acı sabah erken saatlerde ulaştı. Kardeşinin şehit haberini olan ağabeyi Bayram Dursun, "Terhisine 68 gün kalmıştı. Kurban Bayramı sonrası gelecekti ama maalesef şehit haberi geldi. Vatan millet sağ olsun" dedi. Ömer Dursun'un İstanbul Kağıthane Gültepe Talatpaşa Caddesi Haşmet Sokak 67 numarada bulunan ailesine görevli subay ve astsubaylar tarafından şehit olduğu haberi verildi.

Kardeşini şehit veren ve komşularının taziyelerini kabul eden Bayram Dursun, "Kimseye zararı olmayan çok iyi bir insandı.Terhisine 68 gün vardı. En son 5 gün önce görüştük. Ortalık sakin iyiyim dedi. Hiç izin kullanmadı. Kurban Bayramı sonrası terhis olacaktı. Ancak maalesef şehit haberi geldi. Vatan millet sağ olsun" dedi.

35 günü kalmıştı

Saldırıda şehit düşen Adem Yörük'ün saat 02.30'da şehit haberini alan Yörük ailesinin evinden feryatlar yükseldi. Adem Yörük'ün terhisine 35 gün kalmıştı. Yörük'ün şehit haberini memleketi Korkuteli'ne bağlı Küçükköy Beldesi'ndeki ailesine,yetkililer tarafından verildi.

Şehidin babası İlyas Yörük'ün Güney Mahallesi'ndeki evine ambulans ve sağlık görevlileri ile giden yetkililer, Adem Yörük'ün şehit olduğunu söyledi. Haber üzerine şehidin babası İlyas, annesi Meryem ve şehidin 2 kardeşi ile yakınları sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren Adem Yörük'ün yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Acılı aileyi Kaymakam Karahan ve beraberindekiler teselli etmeye çalıştı.

Köyünün 10. şehidi

Siirt'te şehit düşen er Recep Gök'ün amcası Resul Gök, 'Vatan, millet sağ olsun. Recep, terörle mücadelede köyümüzün 10'uncu şehidi oldu' dedi. Şehit Gök'ün Beytüşşebap ilçesine bağlı Akçayol köyünde oturan ve aynı zamanda geçici köy koruculuğundan emekli olduğunu belirten amca Resul Gök, kardeşi Hüseyin Gök'ün en son hain saldırıdan bir önce şehit Recep Gök ile telefonda konuştuğunu söyledi. Yeğeninin şehit haberi ile yıkıldıklarını belirten Gök, şöyle konuştu: 'Ben 10 ay önce geçici köy koruculuğundan emekli oldum. Şehidin babası Hüseyin Gök, halen korucu olarak terör örgütüne karşı görev yapıyor. Recep, kardeşimin 7 çocuğundan biriydi. Şu an kardeşim konuşacak durumda değil' dedi. Aile olarak taziyeleri kabul ettiklerini belirten amca Gök, 'Vatan ve millet sağ olsun. Recep, terörle mücadelede köyümüzün 10'uncu şehidi oldu' diye konuştu.

Sevdiğine kavuşamadı

Hain saldırıda şehit düşen er Önder Turgay'ın askere giderken evinin kapısına üzerine yazdığı "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" şeklindeki sözleri görenleri kahretti. Acı haber İzmir'in Buca İlçesi'nde oturan Jandarma Er Önder Turgay'ın evine gece saatlerinde düştü. Mobilyacı Abdülkadir Turgay'ın 6 çocuğundan biri olan Önder Turgay'ın 6 aylık asker olduğu belirlendi. Baba Abdülkadir Turgay'ın, içindeki sıkıntıyı atmak, çok özlediği oğlunun sesini duymak için, sürekli cep telefonundan ve karakolun sabit hattından aradığı ancak, bu sırada çatışma çıktığı için cevap alamadığı ortaya çıktı. Askere giderken evinin kapısına üzerine "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" yazan şehit askerin, sözlüsüne acı gerçek söylenemedi.

Dimdik ayaktayız vatan sağolsun

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin ateş açması sonucu ağır yaralanan, hastanede şehit olan polis memuru Erman Tosun'un cenazesi Hatay'da toprağa verildi. Anne Emine Esmeray, baba Mehmet Tosun, şehit polisin öğretmen olan eşi Aslıhan Tosun, kardeşleri Didem ve Ali Erkan Tosun ve diğer yakınları uzun süre tabuda sarılarak ağladı. Sinir krizi geçiren şehit polisin aile fertleri güçlükle sakinleştirildi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından şehit polisin eşi Aslıhan Tosun, 'Dimdik ayaktayız. Vatan sağ olsun' dedi.

2 yıl sonra emekli olacaktı

Saldırıya uğrayan karakolun komutanı da olan Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın yaş haddi nedeniyle 2 yıl sonra emekli olacağı öğrenildi. 2.5 ay önce Siirt'e tayini çıkan şehit Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın babası Mustafa Canbulat'ı 3 ay önce kaybettiği belirtildi. Bu nedenle, ambulans eşliğinde beldeye gelen askeri yetkililer acılı haberi 3 ay önce eşini de kaybeden Emine Canbulat'a verdi. Emine Canbulat ile birlikte ağabeyinin şehit olduğunu öğrenip annesinin evine gelen Emine Dinçol ve erkek kardeşi Mustafa Canbulat da gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra şehit astsubay başçavuşun eşine acılı haberi ulaştırdı. Şehidin 2 çocuğunun annesi olan Özlem Canbulat'ın Ödemiş'e bağlı Umurbey Mahallesi Beyazıt Sokak'ta babasının yanında bulunması nedeniyle yetkililer buraya gitti. Acı haberi alan ve gözyaşlarına hakim olamayan Özlem Canbulat'ın hain saldırıdan kısa süre önce akşam telefonla eşiyle görüştüğü belirtildi. Özlem Canbulat'ın yakınları, telefon konuşmasında, şehidin, "Dağlar bana bakıyor, ben dağlara bakıyorum. Dağları çok seviyorum" dediğini ifade etti.
AA