Okan KONURALP / ANKARA

CHP"de genel başkan adaylığını resmen ilan eden ilk isim olan Samsun Milletvekili Haluk Koç, Genel Başkan Deniz Baykal"a, partisinin 1973 seçimlerinde kullandığı, "Sev kardeşim" şarkısıyla bayrak açtı.

Koç, adaylık kampanyasında bu şarkının yanı sıra Carl Orff"un "Carmina Burana" adlı kantatını da kullanacak. Koç, "Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" temalı basın toplantısıyla Genel Başkan adaylığı mücadelesine başladı.

6 MİLLETVEKİLİ VARDI

Haluk Koç"a basın toplantısında milletvekilleri Ali Topuz, Bayram Meral, Şinasi Öktem, Ali Arslan, Fatih Atay ve Yaşar Ağyüz eşlik etti. İzzet Çetin, Emin Koç, Ali Rıza Gülçiçek, Örsan Kunter Öymen, Erbaşar Özsoy ve Ali Kemal Kumkumoğlu gibi Parti Meclisi (PM) üyelerinin yanı sıra seçim öncesinde CHP"den istifa ederek DYP"ye katılan ve ardında bu partiden de ayrılan eski Hatay Milletvekili İnal Batu da toplantıya katıldı.

Basın toplantısında Koç, Baykal ve ekibine sert eleştirilerde bulundu. "Sol ve 12 Eylül"le hesaplaşan bir CHP" vaat eden Koç şöyle konuştu: Bugün CHP"de tek kişinin konuşup politika belirlediği ve ona biat edilmesiyle sürdürülmeye çalışılan bir yapı oluşmuştur. Kurumsal kimlik yok edilmiş ve sağa açılma gibi bir büyük çaresizliğe sürüklenilmiştir. Parti içi demokrasiyi yaşama geçirecek bir "Demokratik Tüzük" öneriyoruz. Bu önerimizi 2008 Kurultayına sunacağız. Türk demokrasisinin en temel sorunu olan "Parti içi demokrasi" CHP uygulamalarıyla, diğer siyasal parti ve örgütler için de örnek olacaktır."