Galatasaray:4 - Konyaspor:1

Turkcell Süper Lig'de, Galatasaray ile Konyaspor Ali Sami Yen Statı'nda karşı karşıya geliyor...

İLK YARI
Galatasaray ile Konyaspor arasındaki mücadele, öncesinde Kazım Kanat , Sinan Kink ve Alpaslan Erdem anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi
1. dakika Karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı ve mücadele Konyaspor'lu futbolcuların vuruşuyla başladı.

TRİBÜNLER SESSİZ...
2. dakika Galatasaray tribünleri, karşılaşmanın başlama düdüğünün ardından derin bir sessizliğe gömüldü... Bunun nedeni, geçtiğimiz gün trafik kazasında vefat eden Alpaslan Erdem...
3. dakika Tekrar oyuna dönüyoruz... Her iki takım da sahaya düzgün şekilde yayılmaya çalışıyor.
4. dakika Dört dakikalık derin sessizliğin ardından Galatasaraylı taraftarlar tezahhürata başladı.

BAROS GOLE ÇOK YAKLAŞTI
5. dakika Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Galatasaray'dan geldi. Baros, bir anda ara pası ile hareketlendi ve kaleci Jefferson'un üzerinden aşırdı. Defansta Şener Baros'a vurdurmamak için elinden geleni yaptı ve pozisyonunu bozdu. Baros kafa ile dokundu ama top kaleye yetişmedi.
6. dakika Galatasaray'ın orta alanda yoğun baskısı var. Konyaspor kendi sahasından çıkmakta zorlanıyor.
7. dakika Erhan sol kanattan hareketlendi, ,içeri doğru ortalamak istedi ama top direkt auta çıktı.

GOLÜN ADI BAROS!
8. dakika Baros, ceza sahasının dışında topla buluştu ve mükemmel vurdu. Top 90 diye tabir edilen noktadan girerek ağlarla buluştu.

BU KEZ ERHAN SAHNEYE ÇIKTI
10. dakika Konyaspor bu kez etkili geldi. İlk kullanılan köşe vuruşunda top yeniden kornere çıktı. Bu kez Konyaspor çok etkili bir köşe vuruşu kullandı. Ceza sahası içerisinde Erhan yerden sert vurdu top ağlarla buluştu.
13. dakika Karşılaşmaya, art arda gelen iki gol tempo verdi.
14. dakika Hakan Balta'nın soldan ortasında Baros yükseldi ve vurdu ama top Jefferson'da kaldı.
15. dakika Galatasaray tribünleri tek bir ağızdan şarkılar söylüyor.
18. dakika Galatasaray organize ataklarla Konyaspor kalesine gitmek istiyor ama Konya defansı geçit vermiyor.
19. dakika Hakan Balta'nın soldan ortasında Baros göğsü ile kontrol edip Arda'ya indirdi. Arda vuruşunu yaptığı sırada yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
22. dakika Galatasaray atağında Lincoln sağdaki Arda'ya bıraktı. Arda tekrar içeri Lincoln'e verdi. Lincoln gerideki Hakan Balta'ya açtı. Hakan'ın vuruşu defanstan döndü. Ardından devam eden pozisyonda Arda zayıf vurunca Jefferson kontrol etti.
24. dakika Galatasaray gol için yeniden atak denedi. Bu kez Lincoln vurmak istedi ama defans önünü kapatınca yine arkadaki Hakan Balta'ya açtı. Hakan'ın ortasında Jefferson çıktı ve topu aldı.
25. dakika Hasan'ın sağdan yaptığı ortada Arda'dan önce defans araya girdi. Öte yandan hakem Yunus Yıldırım Arda'nın faul yaptığını belirterek düdüğünü çaldı.
27. dakika Kewell-Baros paslaşmasının ardından Baros topu Hakan Balta'ya bıraktı. Hakan soldan orta-şut karışımı bir vuruş denedi, top yandan auta çıktı.
28. dakika Galatasaray'da tüm ataklar ceza sahasına yaklaşıldıktan sonra sol dıştaki Hakan Balta'ya verilen toplarla gelişiyor. Hakan Balta, aldığı topları içeri ortalayarak tehlike yaratmaya çalışıyor.
30. dakika Konyaspor hızlı atakla tehlikeli olmak istedi. Veysel ileride kontrol ettiği topu solundaki Fahri'ye vermek istedi ama pası yerini bulmayınca tehlike büyümeden sona erdi.
31. dakika Galatasaray atağında Arda soldan ortaladı, arkada Lincoln'den önce defans araya girerek kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda defans topu uzaklaştırdı. Ardından gelişen atakta Arda'nın ortasında Servet yükseldi ve kafa ile vurdu ama top yandan auta çıktı.
33. dakika Konyaspor bu kez tehlikeli geldi. Fahri'nin atak yaptığı sırada Mehmet Güven araya girmek istedi ama top Erhan'ın önünde kaldı. Erhan sol ayağı ile sert vurdu, De Sanctis son anda kornere çeldi.
34. dakika Kullanılan köşe vuruşunda Zafer yükseldi ve vurdu arka direkte Galatasaray defansı topu kontrol etti.
36. dakika Galatasaray'ın orta alandaki baskısı nedeniyle oyun Konyaspor sahasında geçiyor. Konyaspor sadece kontra ataklarla Galatasaray kalesine gitmeyi deniyor.
37. dakika Hasan Şaş'ın sağdan ortasında önce Baros, ardından Kewell ayak koymak istedi ama ikisi de tam olarak dokunamayınca top auta çıktı.
39. dakika Konyaspor atağında Veysel aldığı topu ceza sahasının hemen dışındaki Erhan'a verdi. Erhan'ın yerden vuruşunda top auta çıktı.
41. dakika Sağ kanatta Hasan Şaş ile Erhan Albayrak mücadelesinde Hasan yerde kalınca hakem Yunus Yıldırım serbest vuruşa hükmetti. Galatasaray hızlı kullandı atışı ve atağa kalktı ama Arda topu ayağından bir an açınca auta çıktı ve tehlike büyümeden sona erdi.
43. dakika Galatasaray ısrarla sol kanattan atak deniyor ama Hakan Balta'nın ortaları defansa takılıyor.
44. dakika Bu kez sağ kanattan atak denedi Galatasaray ama top kornere çıktı. Korneri Hasan Şaş kullandı, defans uzaklaştırdı. Ardından içeri ortalanan topta Jefferson boşa çıktı. Dışarıdaki Arda kafa ile kaleye yolladı ama giderken bu kez Lincoln de kafa vurdu, top üstten auta çıktı.
45. dakika Galatasaray Meira ile gelmek istedi ama defans ayak koyunca top kornere çıktı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda yakın direkte Konyaspor defansı karşıladı.
45+2. dakika Karşılaşmanın hakemi ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı.
İlk yarı sonucu: Galatasaray:1 - Konyaspor:1
İKİNCİ YARI
46. dakika Galatasaray ikinci yarıya Mehmet Güven-Volkan Yaman değişikliği ile başladı.
47. dakika Galatasaray'ın hücuma kalktığı sırada Da Silva yerde kaldı. Hasan Şaş da topu taca attı.
49. dakika Baros sağ kanattan ilerlerken yerde kalınca Galatasaray serbest vuruş kazandı. Kazanılan atışı Lincoln kullandı. Konyaspor topu Veysel ile uzaklaştırdı.

LİNCOLN ASLAN'I ÖNE GEÇİRDİ
51. dakika Galatasaray atağında Baros'un vurduğu kafa topunu Lincoln tamamaldı ve top ağlarla buluştu.
54. dakika Konyaspor ceza sahasının oldukça dışından Da Silva ile serbest vuruş kullandı. Da Silva'nın sert şutu yandan auta çıktı.
56. dakika Galatasaray atağında Lincoln ile Hakan Balta paslaştı. Lincoln tekrar aldığı topla ceza sahasında hareketlendi ama Konyaspor defansı Lincoln'e gol izni vermedi.
58. dakika Cihan'ın sağdan ortasında Konyaspor'dan kimse ceza sahası içerisinde dokunamayınca Galatasaray defansında Hasan Şaş topu uzaklaştırdı.
59. dakika Galatasaray bu kez hızlı atağa kalktı. Sağdan yapılan ortada kaleci Jefferson zamanında çıkarak Lincoln'e gol izni vermedi.
60. dakika Galatasaray golün ardından ataklarını sıklaştırdı. Sağlı-sollu ataklarla Konyaspor kalesinde tehlike yaratıyor.

BAROS FARKI İKİYE ÇIKARDI
61. dakika Galatasaray atağında Baros topla buluştu ve ceza sahasına girdi. Yerden çok düzgün vurdu ve top ağlarla buluştu.

ERHAN YİNE GOLE YAKLAŞTI
63. dakika Konyaspor atağında Erhan Albayrak ceza sahası dışından çok sert vurdu, trop direkte patladı. Galatasaray kalesi bir büyük tehlike daha atlattı.
64. dakika Galatasaray atağında Hakan Balta ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
65. dakika Konyaspor'da Zafer oyundan çıktı, Mustafa Er girdi. Erhan Albayrak oyundan çıktı, yerine Özer girdi.

BU KEZ DE KEWELL
66. dakika Galatasaray atağında Jefferson iki kez mutlak gölü önledi. Dışa açılan topu yeniden içeri yolladı Hasan Şaş, bu kez Kewell aldı. Çok sert vurdu ve top ağlarla buluştu.
68. dakika Art arda gelen gollerin ardından Ali Sami Yen'i dolduran taraftarlar coştu.

İNANILMAZ BİR GOL KAÇTI
69. dakika Galatasaray atağında Kewell kaleciyi de çalımladı ama vuruşunda defanstan seken top kornere çıktı.
70. dakika Konyaspor'da Mehmet'in yerine İsmail Güldüren girdi.
71. dakika Galatasaray ataklarını kesmiyor. Üst üste gelen ataklar Konyaspor defansını bunalttı.
72. dakika Bu kez Meira sağ kanattan atağa kalktı. Fakat Koray araya girince elle kesti ve sarı kart gördü.
73. dakika Hakem Yunus Yıldırım'a itiraz eden Meira sarı kart gördü.
73. dakika Galatasaray'da Kewell'ın yerine Yaser oyuna girdi.
74. dakika Konyaspor'da Fahri uzaktan şansını denemek istedi ama top farklı şekilde auta çıktı.
76. dakika Art arda gelen gollerin ardından oyundaki tempu bu dakikalarda biraz düştü.
79. dakika Konyaspor atağında ceza sahasına yapılan ortada Veysel topu kontrol etti. Vuruşunu yapmak istediği sırada Galatasaray defansında Hasan Şaş topu uzaklaştırdı.
82. dakika Galatasaray'da Baros oyundan çıktı, yerine Alparslan girdi.
83. dakika Konyaspor atağında Veysel kafa ile topu Koray'a bıraktı. Koray çok müsait pozisyonda kaleci De Sanctis'i geçemedi...
84. dakika Galatasaray bir kez daha tehlikeli geldi. Arda sağ kanattan taşıdığı topu içerideki Lincoln'e aktardı. Lincoln'ün vuruşunda Jefferson iyi uzandı ve topu aldı.
86. dakika Galatasaray, Konyaspor kalesini adeta abluka altına aldı. Sağdan devam eden atak önce sola döndü, ardından yeniden sağa. Son olarak Meira topu aldı ve içeri girdi pasını verdi. Alparslan topu kontrol edip vurdu ama Jefferson rahat şekilde kontrol etti.
88. dakika Bu kez Hasan Şaş gol için yüklendi ama vuruşunda top defanstan döndü.
90. dakika Karşılaşmaya 2 dakikalık kayıp zaman eklendi.
90+2. dakika Hakem Yunus Yıldırım karşılaşmadaki son düdüğünü çaldı ve Galatasaray 4-1'lik galibiyetle sahadan galip ayrıldı.

KADROLAR
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Yunus Yıldırım, Neşet Merdin, Gökhan Memişoğlu
Galatasaray: De Sanctis, Hasan, Meira, Servet, Hakan Balta, Arda, Ayhan, Mehmet Güven, Kewell, Lincoln, Baros
Konyaspor: Jefferson, Cihan, Şener, Mihajlovic, Ömer, Erhan, Kaue, Zafer, Mehmet, Fahri, Veysel