Aydın merkez Evliya Çelebi Camiinde yapılan bölge finali yarışmalarının da Aydın, İzmir, Burdur, Manisa, Denizli, Afyon, Antalya, Muğla, Uşak ve Isparta illerinde düzenlenen Kur"an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları"nda il birincisi olan 10 din görevlisi bölge birincisi olabilmek için mücadele etti. Yarışmayı Aydın merkez ve ilçelerden gelen yüzlerce vatandaş ile il ve ilçe müftüleriyle din görevlileri izledi.
Yarışmanın açılışında konuşan Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, 2009 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında Hafızlık, Kur"an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarının düzenlendiğini söyledi. İlçeler bazında yapılarak başlanan yarışmalarda ilçe birincilerinin tespit edilmesinin ardından illerde de il birincisinin tespit edildiğini anımsatan Bayrak, yapılan Kur'an ziyafetinin bereketinden herkesin haz duyması gerektiğini ifade ederek, “Hepimizin bildiği gibi Kur'an-ı Kerim Allah'ın bütün insanlığa son mesajıdır. Allah Kur'an'ın okunmasını ve anlaşılmasını istiyor. Peygamberimizde Kur'an'ın okunmasını, öğrenilmesini ve öğretilmesini buyuruyor. Müslümanlar bu teşvik ve tavsiyeler uyarak Kur'an-ı Kerim'i okumuş ve okutulması için kurumlar kurmuşlardır. Türkiye'de de Kur'an-ı Kerim'i öğreten kurumlarımız var. İmam Hatip
Liseleri, İlahiyat Fakülteleri bulunuyor. Şunu övünerek belirtmek istiyorum ki, ülkemizde bulunan İmam Hatip Liseleri, İlahiyat Fakülteleri başka hiçbir İslam ülkesinde bulunmuyor” dedi.
Yarışma sırasını ve okuyacakları Kur"an-ı Kerim suresi ve ayetini kura ile belirleyen yarışmacılar İl Müftüsü Hıdır Bayrak"ın komisyon başkanlığındaki Germencik İlçe Müftüsü Zekeriya Çallı, Çine Müftüsü Mehmet Aslan, Aydın İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Numan Doğan ve Meslek Dersleri Öğretmeni Hüdaverdi Alkan"dan oluşan jürinin önünde ter döktü. Yarışmaya katılan din görevlilerin Kur"an-Kerim okumadaki başarı ile yarışma öncesi ve aralarda Aydın İl Müftülüğü İlahi Korosu"nun seslendirdiği ilahiler izleyicilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
Aydın"da yapılan Kur"an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nın bölge finalinde yapılan değerlendirme sonucunda İzmir Balçova Camii İmam Hatibi Ahmet Yüksel birinci, Manisa Turgutlu Ataullah Camii İmam Hatibi Ö. Faruk Altunağa ikinci ve Aydın Nazilli Koca Camii Müezzin Kayyımı Maksut Yelken de üçüncü oldu. Yarışmada bölge birincisi olan Ahmet Yüksel, 23 Ağustos 2009 tarihinde Van"da yapılacak Türkiye Birinciliği yarışmalarına katılma hakkı kazandı.