Doğan, bu planları dönemin Genelkurmay Başkanı olan emekli Orgeneral Hilmi Özkök"ün bilmemesinin de imkansız olduğunu dile getirdi.
Doğan, www.t24.com.tr internet sitesine yaptığı açıklamada, tartışılan semineri izleyen 29 general için “Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı"ndan temsilciler bulunduğu” vurgusunu yaptı. 5 - 7 Mart 2003"te Selimiye Kışlası"nda yapılan seminerde “Meclis"e ve hükümete ültimatom” bölümü de içeren banda kaydedilmiş konuşmanın “kendisine ait olduğunu, ancak irticalen dile getirdiği görüşlerin bazı bölümlerinin silindiğini ve yazılmasından kaçınıldığını” söyleyen Doğan, toplantıda “kendisinin direktifiyle hazırlanan ileri tarihli en tehlikeli ve riskli senaryonun” irdelendiğini kaydetti. Seminere 29 general ile 133 subayın katıldığı bilgisinin doğru olduğunu belirten Çetin Doğan, “Belirtilen miktar içinde Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı"ndan katılan personel de dahildir. Zira bu sayıda general 1. Ordu"nun organik kuruluşunda bulunmamaktadır” dedi.
Doğan, Milliyet gazetesine “İzzet-ü ikballe görevden ayrıldım. Torun kovalıyorum” diyen Özkök"e de gönderme yaparak “Sonuçlar Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı"na doğal olarak gönderildi. Zamanın Genelkurmay Başkanı"nın bilmemesi olanaksız” dedi. Plan değişikliğinin üst komutanlarca onaylandığını, toplantıdaki konuşmaların “planların yeterliliği üzerinde odaklandığını, mevcut iktidara darbe ya da gayrimeşru müdahalenin söz konusu olmadığını” anlatan Doğan, “laik cumhuriyet ilkelerine karşı son zamanlardaki davranışlar” konulu belge için “Üst komutanlara gönderdiğim resmi yazı” ifadesini kullandı.
Doğan “Meclis ve hükümete ültimatom verilmesi” fikrini de içeren konuşmaların kendisine ait olduğunu, ancak bazı bölümlerinin yayımlanmasından kaçınıldığını ifade etti. Doğan bu iddiasına örnek olarak, “Hani bugün de gidip onu şu anda yapın diye gideceğim yok, yanlış anlamayın” sözlerinin yayımlanmamasını gösterdi./milliyet