Bir subaya ait olduğu iddia edilen ve internete düşen ses kaydınının Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından incelemeye alındığı öğrenildi.


-İNTERNETE DÜŞEN SES KAYDI SAVCI ÖZ"Ü HAREKETE GEÇİRDİ-

Bir subaya ait olduğu iddia edilen ve internete düşen ses kaydında, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'na ilişkin bilgiler yer aldı.

Bazı basın kuruluşlarında da haber olan bu ses kaydı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" soruşturmasını yürüten Ergenekon savcısı Zekeriya Öz"ü tarafından incelemeye alındığı öğrenildi. Öz'ün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden "ses kaydının kime ait olduğunun bulunmasını" talep ettiği belirtildi. Öz"ün, emniyetten gelecek bilgiye göre incelemeyi soruşturmaya dönüştürüp, ses kaydının sahibini ifadeye çağıracağı kaydedildi.

ÇİÇEK: "ALBAY ATABAL DİNLENSİN"

Söz konusu ses kaydının ardından "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek de 11 Kasım 2010"da Silivri"de görülen duruşmada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ne dilekçe sunmuştu. Çiçek, iki sayfalık dilekçesinde,"Ses kaydı internete düşen kişi Genelkurmay Karargahı"nda görevli bir albay. Bu kişinin ses kaydında anlattığı konudan haberi yoktur. Benim hakkımda da bir takım iddialarda bulunan bu kişinin mahkemeniz tarafından dinlenmesini talep ediyorum" demişti.