Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı yarı tatiline girmesi ile vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet sonucu Nazilli Birlik ve 185 No"lu servis araçları Kooperatifi Başkanı Orhan Güler ve yetkilileriyle bir araya gelerek toplantı yapan Başkan Alıcık, yetkililerle servis ücretleri konusunda görüş birliği sağladı.

Başkan Alıcık toplantıda yaptığı konuşmada;“Eylül ayı son haftasına açılan okullar nedeniyle servis araçları ücretinin 1 ay olarak alındığı ve sömestr tatilinde ise gene tam ay olarak ücret alındığı ve şoförlerin haksız kazanç elde ettiği ve bu ücretinde belediye tarafından alındığı konusunda vatandaşlardan yoğun şikayet aldık.

Bu konuda birçok il ve ilçede de sorunların yaşandığını öğrendim. Bu konuyla ilgili mevzuata baktığımızda ise yapılan uygulamanın yanlış olduğunu gördük ve bu konuyu kooperatif ve birlik başkanımızla değerlendirmek istedim.

Mevzuatta her şey açıkça yazıyor. Servis ücretleri sadece çalıştığı gün için ödenir yazıyor. Bu haksızlık vatandaşlarımızı şu zor günlerinde 100-120 TL gibi bir fazla ödeme yapmasına neden oluyor. Bu konuda bir çözüm yolu bulacağız” dedi.

Toplantıya katılan Nazilli 185 no"lu servis araçları Kooperatifi Başkanı Orhan Güler ve 2.Başkan Hasan Karahalil, Nazilli Birlik adına Başkan Yardımcısı Kadir Önol ve yönetim kurulu üyesi İbrahim İstanbul ile yapılan istişarenin ardından haksızlık yapan şoförler varsa uyaracaklarını ve sorunun çözüleceği konusunda Başkan Alıcık ile görüş birliğine vardı.