F.BAHÇE, İspanyol golcüsü Daniel Güiza"yı bırakmamaktaki ısrarı nedeniyle Ada"dan gelen dev gibi bir teklifi geri çevirmiş. Konfederasyon Kupası"nın ardından piyasasını yükseltip İspanyol ve İngiliz takımlarının peşinden koştuğu Güiza için İngiliz Blackburn Rovers Kulübü, Süper Lig"deki ilk maç öncesinde F.Bahçeli bir yöneticiye "Okçu"yla ilgilendiklerini iletirler. Tugay"ın jübilesini yaptığı Rovers, forvet hattından Paraguaylı Roque Santa Cruz"u 21.2 milyon Euro"ya Manchester City"ye satmış ve kadrosuna takviye yapmak istiyordu.

YILDIRIM"DAN VETO

SARI-lacivertli yönetici, 17 milyon Euro olan bu transfer önerisine sıcak bakmaları durumunda resmi teklifi hemen geçebileceklerini söyleyen Ada temsilcisinin yetkililerinden zaman ister. Ve başkan Aziz Yıldırım"a Blackburn"ün bu teklifini iletir. Daha önce de başka tekliflerin geldiği Güiza"yi satmak istemeyen Aziz Yıldırım bunu “İyi bir takım kurduk büyük hedeflerimiz var. Güiza çok değerli bir oyuncu. Bu sene fiyat ne olursa olsun onu satmayacağız” diyerek reddeder.

FENER"E 17"YE GELMİŞTİ

ASLINDA çok da cazip bir tekliftir bu. Çünkü F.Bahçe, İspanya"da 27 golle kral olan Daniel Güiza"yı 2008"de Mallorca"dan vergiler dahil yaklaşık 17 milyona almıştır. Ancak takımla birlikte çalışmalara geç katılmasına rağmen sezona fırtına gibi giren "Okçu"ya inancı tam olan Yıldırım, bu paraya oyuncusunu satmak istemez.

F.BAHÇE"NİN bu kararlılığının ardından pes eden İngiliz Kulübü yöneticileri Güiza"nın transferinden vazgeçerek başka isimlere yönelirler. Sonunda da geçtiğimiz hafta Chelsea"den 20 yaşındaki Arjantinli genç golcü Franco di Santo"yu kiraladılar. Yani Aziz Yıldırım"ın İspanyol golcüden beklentileri milyon Euro"ların çok üzerinde...

Vatan