Konya 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, İstanbul Adli Tıp 1. İhtisas Dairesinden beklenen raporun geldiğini bildirdi.

Raporda, babasından sonra öldüğü iddia edilen 24 yaşındaki Zeliha"nın göçüğe bağlı ölümünün gerçekleştiği, babası Seyit Ulugülyağcı ile aynı zamanda öldüğü belirtildi.

Mahkeme heyeti "ispat edilemeyen davanın reddine" karar verdi.

Buna göre, Feriha Ulugülyağcı, ölen eşinden kalan 3 milyon liralık mirasın tamamını almak için açtığı davayı kaybetti. Ulugülyağcı, mirasın yarısını alabilecek.

Zümrüt Apartmanı"nın çökmesi sonucu ölen Seyit Ulugülyağcı"nın (48) 3 kardeşinin avukatı Memduh Oğuz, yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl önce Zümrüt Apartmanı"nın çökmesi sonucu Feriha Ulugülyağcı"nın (48) kurtulduğunu, göçük altında kalan eşi Seyit Ulugülyağcı (48) ile çocukları Zeliha ve Abdurrahman Ulugülyağcı"nın öldüğüne anımsattı.

ÖLÜM AYNI ANDA OLDUĞU İÇİN MİRAS PAYLAŞILACAK

Seyit Ulugülyağcı"dan kalan 3 milyon liralık mirasın itiraz nedeniyle paylaştırılamadığını belirten Oğuz, "Baba ve kızı Zeliha aynı anda öldüğü için miras ikiye bölünecek ve Seyit Ulugülyağcı"nın eşi ile kardeşleri arasında pay edilecek. Zeliha babasından sonra ölmüş olsaydı mirasın tamamı anne Feriha"ya kalacaktı. Apartman çöktüğünde Konya"da bir televizyon kanalı Seyit"in Ulugülyağcı"nın kızı Zeliha"nın yaralı kurtulduğunu, tedavi gördüğü hastanede öldüğünü duyurmuştu. Feriha Ulugülyağcı, bu durumu delil gösterip mirasın tamamını talep etti. Uzun süre Zeliha"nın babasından sonra öldüğü ispat edilmeye çalışıldı" diye konuştu.

Feriha Ulugülyağcı"nın açtığı miras davasının Adli Tıp Kurumundan gelen raporla birlikte mahkeme tarafından reddedildiğini ifade eden Oğuz, şunları kaydetti: "Daha önce de dava reddedilmişti. Yargıtay da olayla ilgili Adli Tıp raporu alınmadığı gerekçesiyle kararı geri göndermişti. Adli Tıp bu konuda beklenen raporu düzenledi. Zeliha hakkında olay günü tutulan rapor, hastane kayıtları gibi incelemeler sonrası babasından sonra öldüğüne dair hiçbir bulgu ve veri bulunamadı. Miras ikiye bölünecek. Yasalarımıza göre, baba öldüğünde, miras anne ve çocuklarına kalıyor. Çocuklar babasından sonra ölürse de tüm miras anneye kalıyor. Fakat baba ve çocuk aynı anda öldüyse, miras babanın ailesi ve anne arasında yarı yarıya paylaşılıyor." Konya"da, 2 Şubat 2004"te, merkez Selçuklu Belediyesi Kerkük Caddesi"nde Zümrüt Apartmanı çökmüş, enkaz altında kalan 92 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı./milliyet