Liv Hospital Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Muammer Kendirci, sertleşme bozukluğunun şeker, tansiyon, KOAH gibi hastalıklardan daha sık görüldüğünü ve ortalama 3 yıl içinde kalple ilgili rahatsızlıkların da ortaya çıkabileceğini söyledi.

Daha önceleri yanlış bir şekilde 'iktidarsızlık' veya 'impotans' olarak tanımlanan sorunun beraberinde çözümsüzlük algısı yarattığını söyleyen Liv Hospital Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Muammer Kendirci, sorunun etkin yöntemlerle tedavi edilebilmesi nedeniyle doğru tanımının 'sertleşme bozukluğu' veya 'ereksiyon bozukluğu' olması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Kendirci, "Sertleşme bozukluğu şeker, KOAH, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklardan daha yaygın görülüyor. Ülkemizde 40 yaş üzeri her 3 erkekten bir tanesi bu bozukluğu yaşıyor. Yaş ilerledikçe görülme olasılığı da artıyor. Örneğin 40 yaşın altında yüzde 10,40-49 yaş arasında yüzde 17, 50-59 yaş arasında yüzde 36, 60-69 yaş arasında yüzde 69, 70 yaş ve üzerinde yüzde 83 oranında görülüyor. Yaş arttıkça bozukluğun ciddiyeti de artıyor, daha ağır bir problem haline geliyor" açıklamasını yaptı.

100 ERKEKTEN 5'İ DOKTORA GİDİYOR

Görülme sıklığı olarak fazla olan bu bozuklukta doktora başvuru oranının çok düşük kaldığını belirten Prof. Dr. Kendirci, "Uluslararası verilere baktığımızda,her 10 kişiden 1-2 tanesi hekime gidiyor.