16 Nisan’da başlayacak kursun 5 hafta süreceğini ve devam zorunluluğu olan kurs için son başvuru tarihinin 13 Nisan Cuma günü olduğunu ifade eden Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü, “Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2009 yılından beri düzenlenen Sertifikalı Emlakçılık Kursuna devam edilmesi yönünde üyelerden aldık. Talep sonucu kurs programının açılmasını sağladık. Bu kurs daha önce yaptığımız emlakçılık kursları ile aynı şartlarda ve sürede yapılacaktır. Bu çalışmanın 5 hafta süreli ‘Emlak Danışmanlığı’ ile ilgili son kurs olacağını tahmin ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sertifikalı kursların standartlarında bazı değişiklikler yapıldı. Bu tip kurslar en az altı ay süreli ve devam zorunluluğu olan kurslar olacak. Bu nedenle gerek eğitim süresinin ve gerekse kurs ücretinin asgari seviyede belirlenen son kurs olacağını tahmin ettiğimizden emlakçılık mesleğine ilgi duyan herkesi başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi.
“ODA ÜYELERİMİZİN İSTEKLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ”
İnşaat sektörü bölgemizde istihdam payı ve yatırım büyüklüğü olarak önemli sektörlerden birisidir ve her geçen sene yarattığı katma değer artmaktadır diyen Öğünçlü; “Bu nedenle eğitimli ve bilinçli emlak danışmanlarının sayısının artmasını hedeflemekteyiz. Oda olarak önceliğimiz üyelerimizden gelen istekler ve bu doğrultuda bölge ekonomisine ivme kazandıracak yeni projeler kazandırmaktır. Kursun Nazilli ekonomisine ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Öğünçlü, kurs başvurularının 13 Nisan Cuma günü saat 14:00’e kadar Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğü’ne yapılması gerektiğini ifade etti. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!