Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ Trabzon'da Oruç Reis Kruvazörü'nde açıklama yaptı, "TSK rahatsız" dedi. İşte konuşmadan satır başları..

Binlerce yıllık sahip olduğumuz değerlerin ortaya konuşması ve buna sahip çıkılmasıdır. Türkiye uzun zamandır terörle mücadele etmektedir. Özellikle bölgedeki insanımız bundan çok zarar gördü... TSK yasalar çerçevesinde her türlü fedakarlıkla devam etmektedir ve kararlıdır. Ana hedefşimiz terörün Türkiye gündeminde en son sıraya indirilmesidir. Teröröristler ve destekleyicileri gündemin kan kin gözyaşı üzerine oluşmasını ister.

Yine unutulmamalı ki bunu önlemek ortak duyyguları güçlendirmekten geçer. Son fönemde yürütülmekte olan asimöetrik psikolojik harekete değinmek istiyorum . Bakınız Türkiye^nin bulunduğu coğrafya zor coürafyadır. Bu coğrafyada güçlü olmayan ayakta kalamaz. Etkibn v e caydırıcı bir TSk ya sahip olmak hayatidir. TSK'nın kendisine olan özgüveni tamdır.

Yine bazı çevre ve kişiler tarafından TSK 'ya karşı asimetrik psikolojik hareket yürütülmektedir. Ne acıdır ki TÜrkiye'de medyada var oluşlarının temel nedeni gerçeklere dayanmayan eleştiri yaparak haksız yere gündemde tutup aleyhlerinde kampanya yürütmektir. Bunlar aynı zamanda kendilerini demokrasinin savunucusu göstermektedir. Onlar için demokrasi TSK'nun karşısında olmaktır... İçinde bulunduğumuz bu süreçten rahatsız... Bunla ilgili gerekenleri yapıyoruz...

TSK'ya karşı planlı kendi amaçları ve menfaatleri çerçevesinde psikolojik hareket yürütenlere diyorum i bulunduğunuz yer doğru değildir..Meydana gelen her olayda TSK'yı ilişkilendirme çabası vardır. Her gün bir yenisi eklenmektedir.. Bunu PKK sempatizanları yapabilir ama böyle ilişkilendirmeleri siyasiler akademisyenler medya mensupları yapamaz yapmamalıdır... Ciddi hukuk devletinde imalı konuşmalara dedikodulara yer yoktur...

Bizi en çok üzen de bize canlı emanet edilen Mehmetçiklere karşı yapılan hareketlerin bizden geldiğini göstermeye çalışmaktadır.. .Bu kapsamda adli makamlara iş düşmektedir.. Adli makamlar gizli itirafçıların söylediklerine ve mektuplara itibar etmemlidirler... Aksi durumda kurumlar arası çatışma olabilir.

TSK'da suçluları koruma birimi olmamıştır. Artık bazı suçlamalara da sessiz kalamayız... Bazı olaylarda eksiklik ve hatalar olabilir. Bunlar ihmalli davranışlardır. İhmal başka bir şeydir., kasıt başkladır:..

TSK bunları yargıya taşımaktadır... TSK'yı başka ordularla karıştıranlar amacına ulaşacağını sananlar TSK'yı bilmeyen kendilerine yabancılaşmış olanlar TSK'nın etkinliğini ve halkla alan bağını azaltamazlar... Yapabildikleri tek şey bizi biraz fazla meşgul etmeleri ve en fazla da Türk milletini üzmektir... TSK yapılanı çok iyi bilmektedir... TSK bugün de yarın da dimdik özgüvenle görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır ve mecburdur. TSK gücünü Türk milletinden almaktadır..

Halkımız her gittiği yerde halkın teveccühüne mazhar olmaktadır.. Türkiye'nin önünde güçlükler vardır. Ama inancımız şudur ki TSk birliğini koruduğu müddetçe her türlü zorluğu yenebilecek kuvvettedir.../ milliyet