Almanya, federal kabinede önemli bir değişikliğe gitti. Doktora çalışmasında intihal yaptığı tespit edilen Federal Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg (CSU) dün tüm görevlerinden istifa etti. Başbakan Merkel, Erdoğan'ı en sert şekilde eleştiren Friedrich'i İçişleri Bakanı yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Karl Theodor zu Guttenberg'den boşalan Savunma Bakanlığı'na Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'yi getirdi.

İçişleri Bakanlığı koltuğuna ise Hıristiyan Demokrat Parti CSU Eylalet Grupları Başkanı Hans Peter Friedrich oturacak.

Hıristiyan Demokrat Hans Peter Friedrich Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Düsseldorf'ta 11 bin Türk'e seslendiği buluşmayı en sert eleştiren isimdi.

Friedrich yaptığı açıklamada "Erdoğan'ın buradaki insanların ülkelerine bağlı kalması gibi bir amacı yok. Sadece Türkiye'ye gönül verenlerin duygularını sömürüyor" demişti.

Friedrich ayrıca Başbakan Erdoğan'ın üç yıl önce Köln'de yaptığı konuşmadan bu yana Almanya'daki uyumla ilgili yeni hiçbir şey öğrenmediğini öne sürmüştü.

İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Friedrich'in bundan sonraki görevleri arasında Almanya'daki müslümanların sorunlarını ele alan İslam Konferansını yönetmek de bulunuyor. (CNNTÜRK)