TÜRK sinemasının efsane yönetmenlerinden Şerif Gören, 18 yıl ara verdiği sinemeya Necati Cumalı’nın 1960’lı yıllarda Türkiye’nin taşra bölgelerini anlattığı ’Ay Büyürken Uyuyamam’ adlı eserini beyaz perdeye taşıyarak dönüyor.

Şerif Gören’in oğlu Mehmet Gören’in kurduğu MG Prodüksiyon adına çekilmesi planlanan sinema filminde, dizi tutkunlarının ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı dizide ’Cemile’ karakteriyle gönüllere taht kuran Ayça Bingöl, ’Aşk-ı Memnu’ dizisinin ’Nihal’ karakteri ile tanınan Hazal Kaya, ’Issız Adam’ Cemal Hünal, ’Geniş Aile’ dizinden Fırat Tanış, ’İzmir çetesi’ dizisinden Selin Şekerci ile Bülent Şakrak, ’Hanımın Çiftliği’ dizisinden Hakan Boyan, Necip Memili ve aynı dizinin müziklerini yapan Mazlum Çimen’in yanısıra Mehmet Esen, Serdar Yeğin, Asli Düşenkalkar, Yaşar Güner ve Umut Demirdelen gibi birbirinden ünlü isimler yer alacak.

Filmde rol alacak sanatçıların Gören’e vefa duygusu taşıdıkları için bu projede gönüllü olarak yer almak istedikleri kaydedildi. Dört başrol oyuncusunun görev yapacağı belirtilen filmde, başrol kadın ve erkek oyuncularının büyük bir sürpriz olduğu ve sır gibi saklandığı belirtildi.

AYVALIK’TA ÇEKİLSİN

Yeşilçam’ın önemli yönetmelerinden Zafer Par, filmin Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde çekilmesi için Şerif Gören’i ikna etmeye çalıştığını belirtti. Film için Alaçatı’nın ve Foça’nın ön plana çıktığını belirten Par, Ayvalık’taki sanatseverlere seslendi. Par, "Şerif hocam benim Yeşilçam’ın unutulmaz yönetmenlerinden Osman F. Seden’in yönettiği ’Rabia’ ve Memduh Ün’ün yönettiği ’Sezercik Aslan Parçası’ filmlerinde asistanlık yaptığım dönemlerde gerçek bir idolümdü. Şimdi ona vefa borcumu bu filmin adeta açık hava platformu konumunda olan Ayvalık’ta çekilmesine katkıda bulunarak bir nebze olsun ödemek istiyorum. Buradaki sıkıntımız konaklama ve sponsor eksikliği. Ayvalık’ta sinemaya gönül veren herkesten Ayvalık için destek bekliyorum. Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve bir çok firmanın bu projeye vereceği desteğin, ilçemizin güzelliklerinin sinema perdesine yansıyacağına ve böylece Ayvalık’ın tanıtımına katkı sağlayacağına eminim" dedi.

Milliyet