Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gözaltına alınmasını, ''Türkiye'de şeriat darbesi yapmaya çalışan bir zihniyetin ayak sesleri'' diye değerlendirdi.

Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltıları duyduğunda, ''Şoke'' olduğunu ifade ederek, bunu ''Vahim bir olay'' olarak nitelendirdi.

Selçuk'un aydınlığın önderi, Perinçek'in de yurtsever ve Atatürkçü bir kişi olduğunu belirten Kamer Genç, Türkiye'de basın özgürlüğünün olması gerektiğini belirtti.

''Siyasette birilerine zulüm yaptığınızda sonunda sizin de zulme uğrayacağınızı herkesin bilmesi gerekir'' diyen Genç, ''(Ergenekon soruşturması) diyorlar. Bunu açıklasınlar, ben milletvekili olarak bunun ne olduğunu bilmiyorum. Bunlar, hırsızlık, soygun, yoksa şeriatçı çete midir? Öğrenelim. Perinçek ve Selçuk'a karşı bu eylem, Türkiye'de şeriat darbesi yapmaya çalışan bir zihniyetin ayak sesleridir'' görüşünü savundu.

AA