Yapıtları kadar sıra dışı kişilikleri, efsanevi yaşam öyküleri ve hala konuşulan birliktelikleriyle unutulmayan sanatçılar Frida Kahlo ve Diego Rivera'nın eserleri, ilk kez Türkiye'ye getirilerek Pera Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Sergide, Frida Kahlo'nun sanatsal anlatımından derin izler yansıtan otoportreleriyle Diego Rivera'nın tuval resmi örneklerinin bulunduğu 40 yapıt, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Jacques ve Natasha Gelman çiftinin, 20. yüzyıl Meksika sanatına dair geniş koleksiyonunun önemli bir parçasını oluşturan sergi, Meksika dışında sayılı ülkede düzenlenebildi. Sergi, 20 Marta kadar gezilebilecek.

Filiz Öztürk Doğan'ın ''Tanımlanabilen Figürler'' isimli heykel sergisi, 5 Ocakta Galeri Selvin'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanatçının kendine özgü gizemli, düşsel dünya tasvir ettiği, bronz heykellerin yanı sıra bronz ve ahşabın bir arada kullanıldığı figüratif heykellerin de yer aldığı sergi, 23 Ocaka kadar ziyarete açık olacak.

Ressam Ceren Fındık'ın ''Düş İmge Düş'' isimli kişisel resim sergisi, 6 Ocakta Galeri Artist Çukurcuma'da açılacak. Kişisel sergilerinin yanı sıra birçok karma projede de eserleri sergilenen Fındık'ın son çalışmaları, 19 Ocaka kadar görülebilecek.

Gdansk Teknoloji Üniversitesi Resim Bölümü sanatçı öğretim üyelerinin 200 eserinin görülebileceği ''Gdansk'tan İstanbul'a'' isimli sergi, 31 Ocaka kadar Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.