Kılıçdaroğlu, “Şerefli bir Başbakan bu konuda ne bilgi ve ne belge var ise gizlice benimle değil, Türk halkı ile televizyonların ve basının önünde vakit geçirmeden acilen paylaşsın. Aksi takdirde şerefli Başbakan görevini ihmal etmiş olacak ve suç işlemiş olacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın CHP’li belediyeler ile ilgili iddialarını değerlendirdi. Son günlerde CHP ’li belediyelere yönelik özel bir ilginin söz konusu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, telefonla ya da mektupla çağrılması gereken bir belediye başkanının evine polis ordusunun gönderildiğini söyledi. Erdoğan ’ın Alman vakıfları ve CHP ’li belediyelere yönelik açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Başbakan, ‘Alman vakıflarından CHP ’li belediyeler kredi alıyor, bu krediler bir takım müteahhitlere iş verilerek, onun aracılığıyla PKK ’ya kaynak aktarılıyor ’ dedi. 24 saat geçmeden çark etti. Efendim, ‘lafları cımbızlamışlar... ’ Bir Başbakan karnından konuşmaz.

Başbakan hemen bugün, ima ettiği CHP ’li belediyelerin isimleri ile birlikte bildiği her şeyi, ayrıntıyı gizlemeden ve atlamadan kamuoyuna açıklasın. Şerefli bir Başbakan’ın yapması gereken budur. Şerefli bir Başbakan bu konuda ne bilgi ve ne belge var ise gizlice benimle değil, Türk halkı ile televizyonların ve basının önünde vakit geçirmeden acilen paylaşsın. Aksi takdirde şerefli Başbakan görevini ihmal etmiş olacak ve suç işlemiş olacaktır. Başbakan’ı, suçüstü yakalanmanın telaşı sarmıştır. Defalarca sordum, bir daha soruyorum; bu Deniz Feneri ’ndeki köstebek bakan kim Sayın Başbakan, bir çık anlat Allah aşkına. Bir bakan köstebeklik yapar mı? Arama yapılacak, önceden haber veriyorlar.”

2 yıldır kredi bekliyor

Başbakan’ın tapelerden bahsettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Burada bir şey ortaya çıkıyor. Türkiye’deki bütün soruşturmaların tapeleri Başbakan’a servis ediliyor. Onu itiraf ediyor Başbakan. Artık bir polis devleti var. Bütün dinlemeler bana gelecek, ben dinleyeceğim.

Arzu ettiklerimi ayıklayın arzu etmediklerimi servis edebilirsiniz anlamına geliyor.

İzmir’de hiçbir sıkıntı olmadı. Antalya Belediyesi bildiğim kadarıyla bir kredi almak istemiş. İki yıl önce başvurmuşlar. İki yıldır bekliyormuş. Hazine’de ya da DPT’de... Kayseri Belediyesi almış, AK Parti’li zamanında Van Belediyesi de almış. Kaldı ki kredi alınır. Devlet izin veriyor. Bu yasa dışı bir şey değil ki... Burada sorun; terör örgütünün finansmanında bu paranın kullanılıp kullanılmadığıdır. Bunu ispat etmek zorunda Başbakan.

Elindeki tapeleri de açıklasın.” Bir gazetecinin, “Çok sayıda CHP’li belediyeye baskın yapılıyor.

CHP’li belediyelerin çalışmadığı yönünde kanaat oluştu” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, “Hayır.

CHP’li belediyeler iş yapmasınlar diye baskınlar düzenleniyor. Bir anlamda devlet terörü var CHP’li belediyeler üzerinde. Yani düşünün Maltepe Belediye Başkanı’nı çağırıp ifadesine başvuracaksın. Polis ordusuyla adam getirmek var mı?

Başvurursun gelir. Telefon edersin, mektup yazarsın gelir. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı sabasın 6’sında alındı. Bu adamların kaçacak hali yok ki...” dedi.

Yağma düzeni

Gözardı edilmemesi gereken bir konu var. Eskiden KİT ’lerde arpalıklar vardı, yönetim kurulu üyelikleri. Seçimi kaybedenler, yandaşlar KİT ’lerin Yönetim Kurulu üyeliklerine atanırdı. KİT’ler özelleştirildi, yağma dönemi bitti. Ne yapacaklar; şimdi bakan yardımcılıkları oluşturuluyor, yağma düzenini bakanlıkların içine taşıdılar.

Somali sergisini gezdi

CHP lideri, grup konuşmasının ardından TBMM Şeref Holü’nde açılan Somali Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve kendisinin bulunduğu fotoğrafları inceledi.

Tezkere öncesi ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ise, Davutoğlu’na randevu vermediği belirtildi.
vatan