Rus futbol takımı Lokomotif Moskova'nın Bursasporlu genç oyuncu Sercan Yıldırım'dan vazgeçmesinin asıl nedeni ortaya çıktı. Lokomotif Moskova Başkanı Olga Smorodskaya'ya göre, Sercan'ın sol dizinde sorun çıkmış. Yönetime yakın kaynaklar sağlık kontrolleri henüz netleşmediği için, Rus takımın Sercan'ın transferi ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındığına dikkat çekiyor.

Lokomotif Başkanı Smorodskaya, Rus saygın spor gazetesi Sovetski Sport'a yaptığı açıklamada, Bursasporlu Sercan'ın neden almadıklarını anlattı. Smorodskaya, "Yıldırım ve takımımız arasında uzun vadeli sözleşme yapılmasına çok yakın idik. Ama anlaşma sağlık tahlillerinin ardından suya düştü. Türk futbolcunun sol dizindeki durum doktorlarımızın endişesine yol açtı" dedi.

Sercan'ın iyi oynadığına dikkat çeken Lokomotif Moskova Başkanı, "Son yıllarda Yıldırım fiiliyatta tüm maçlarda top koşturdu ve 90 dakika boyunca oynadı. Dört yıldır ki travması yoktu. Tüm yaraların uzak geçmişte kaldığı görülüyordu. Biz, 20 yaşındaki futbolcunun herhangi bir sorununun ortaya çıkacağını beklemiyorduk. Ve kendisi de beklemiyordu. Dizdeki sorun bir yıl veya beş yıl, hatta yarın kendisini belirtebilir. Biz riske giremezdik. Ne yazık ki Lokomotif'in böyle sağlık durumuyla ilgili futbolcu satın almasında acı deneyimi olmuştur. Benzer durum daha önce de başımıza geldi" diye konuştu.

Rus muhabirin, "Yıldırım Moskova'da sağlık kontrolünden mi geçti?" sorusuna Smorodskaya, "Evet. Bizim çok profesyonel doktorlarımız var. Yıldırım sağlık sorunlarına aldırmamış. O erkek, delikanlı ve iyi futbolcu" dedi. Lokomotif Başkanı, arayışlarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Cihan Haber Ajansı'nın yönetime yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, "Sercan'ın yılan hikayesine dönen Rus takımına transferi, sağlık kontrolleri nedeniyle saklı tutuldu. Lokomotif Moskova takımı sağlık kontrolleri sonuçlarını görmeden transfer olayının açıklanmasına sıcak bakmıyordu."

Bursaspor'un yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım, Türkiye'deki menajeri Engin Kırkpınar ile birlikte sağlık kontrolünden geçmek için Rusya'ya gelmişti. İki kulübün anlaştığı transferde, menajerlik şirketlerinin anlaşmazlığı sonrası Rus Kulübü Başkanı bu transferi durdurduğu iddia edilmişti.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunanBursaspor Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yazıcı, Rusya'nın Lokomotif Moskova takımı ile transfer görüşmeleri yapan Sercan Yıldırım'ın Bursaspor'a döneceğini söylemişti. Sercan'ın Bursaspor'un futbolcusu olduğunu dile getiren Başkan Yazıcı, "Anlaşma olmadı. İlla anlaşacaksınız diye bir şey yok. Görüşürsünüz, olmazsa anlaşamazsınız. Bunda bir şey yok. Sercan döner takımında oynamaya devam eder." diye konuştu.

Bu arada, Rus kulübüyle görüşüp sağlık kontrolünden geçmek amacıyla bu ülkeye giden Sercan Yıldırım'ın, görüşmenin ardından sinirli bir şekilde otelden ayrıldığı öğrenildi. Toplantıyı terk eden Sercan ve menajerinin moralinin oldukça bozuk olduğu belirtildi.