Sinpaş Yapı Grubu bünyesinde yer alan ve granit seramikte dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri olan Seranit, Filipinler, İspanya, Katar gibi ülkelerden sonra porselenin anavatanı olarak bilinen İtalya"da da showroom açtı.

Birçok ülkeye porselen seramik ihraç eden Seranit"in Genel Müdürü Hamdi Altunalan, Avrupa"da şirket almak istediklerini belirterek, “Bunun için İspanya"da 8, İtalya"da 1 firmayla görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Ürünlerimiz bizi en öne taşır

İtalya"nın Roma şehrindeki ilk shoowrom"un açılışında konuşan Altunalan, piyasada çok çeşitli renk ve boyutta ürüne sahip olan tek firma olduklarını belirterek, “Bu bizim en büyük özelliğimiz. Ar-Ge çalışmalarına verdiğimiz önemle yeni farklı ürünler çıkarıyoruz. Fiyatla değil kalite ile rekabet ediyoruz” dedi. İtalya"yı tüm Avrupa"ya yayılma alanı olarak gördüklerini kaydeden Altunalan, seramiğin anavatanında artık kendilerinin de sahnede olduğunu söyledi.

125 milyon lira ciro

Seranit"in girdiği pazarlarda mevcut yapıdan pay almak yerine kendisine yeni pazarlar yarattığını anlatan Altunalan şunları söyledi: “Seranit olarak pazarda boş olarak gördüğümüz üst segment alanına yoğunlaştık. Esas hedefimizi ihracat olarak ortaya koyduk. Bu yıl 125 milyon lira ciro bekliyoruz. 2011 hedefimiz 250, 2012 hedefimiz ise 450 milyon lira. 5 yıl sonra ise ağırlığı ihracat olmak üzere 1 milyar lira ciro hedefliyoruz. Ocak ayında ciddi talep gördüğümüz Suudi Arabistan"da depo açacağız. Ayrıca Batum ve Tiflis"te yeni showroomlar kuracağız.”

Seramik tasarımını Porsche yapacak

Mart"ta Eskişehir İnönü"de açılacak fabrikalarıyla seramikte de iddialı olacaklarını belirten Hamdi Altunalan, “İnönü"de 534 bin metrekare alana 4 fabrika kuruyoruz. Birincisini Mart"ta, ikincisini 2011"de diğer ikisini 2012"de açacağız. Seramik ürünler için Porche Dizayn ile görüşüyoruz. Özel tasarımlar isteyeceğiz” dedi.

Seranit İtalya porselen piyasasını hareketlendirdi

SERANİT"in Roma"daki iş ortağı Esa"nın yöneticisi Emiliano Caradonna, “Seranit kalitesiyle modelleriyle İtalya"ya çok yakışan bir marka. Daha önce ürünlerini sattığımız Seranit"in showroom"da birlikte çalışmak bizim için çok önemli. Porselenin kalitesini iyi bilen İtalyan"lara bu ürünü anlatmak gerekmiyor gördüklerinde zaten anlıyorlar. Özellikle renkler ve ebatlar diğer markalara göre çok farklı. Seranit"in gelmesi İtalyan porselen piyasasına hareket getirdi. Bizim için porselenin ülkesi değil kalitesi önemli” diye konuştu.

Çilem KAYA / Hürriyet