Son yıllarda tarımsal ürünlerde yaşanılan sıkıntı, bu yıl kuraklık nedeniyle pamuk ambarı Söke Ovası'nda yaşanılan sıkıntılar üreticileri çare arayışına sürüklüyor
Sürekli gündeme getirilen son olarak Söke Belediyesi'nin Nazım İmar Planları içinde Söke Organize Sera Bölgesi alanı ayırmasıyla Sökeli üreticiler seracılığa yönlendi.
Söke Ziraat Odası seracılık ile ilgili ilk hamlesini Halk Bankası ile gerçekleştirdi. 23 Kasım tarihinde İzmir'de 3.sü düzenlenecek olan Agroexpo Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarına Sökeli üreticiler ziyaret edecek. Söke Ziraat Odası bu fuar gezisi sonrasında seracılık sektöründe önde olan İzmir Dikili ve Antalya bölgelerine de gezi düzenlemeyi planlıyor.
'Tarım' denilince sadece pamuk, hububat gibi ürünlerin akla gelmemesi, Sökeli üreticilerin seracılık konusuna ciddi anlamda bakmaları gerektiğini dile getiren Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Karababa; “Söke çiftçisinin teknolojik gelişmelerden haberdar olmaları, dolayısıyla birim alandan daha çok ürün elde edebilmeleri amacıyla bu geziyi düzenliyoruz” dedi. Söke'nin seracılık için verimli topraklara sahip olduğunu belirten Mustafa Karababa; “Son yıllarda sıkıntı içindeyiz. Her şeyi devletten beklemek yerine tarımda verim ve geliri arttırabilecek yöntemleri araştırmamız gerekiyor. Seracılık geliri yüksek olan bir sektör. Bunun örnekleri Türkiye'de çok. Gelişmeleri yakından takip ederek, Sökeli üreticilerin seracılıktan geri kalmamasını diliyoruz. Seracılığın diğer ürünlerin yanında aile ziraatı olarak da yapılabilen bir üretim şekli olması bu sektörü oldukça cazip kılıyor” diye konuştu.
Söke Ziraat Odası'nın 23 Kasım tarihinde gerçekleştireceği İzmir 3. Agroexpo Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'na katılmak isteyen üreticilerin, 20 Kasım Salı gününe kadar Ziraat Odası'na isimlerini yazdırmaları istendi. Geziye katılacak üreticilerden 10 YTL bedel alınacağı öğrenildi.