Ergenekon soruşturmasında Sapanca'daki dağ evinde silahlar bulunan albay Mustafa Dönmez arandığını anlayınca firar etti. Bulunan 22 el bombası sepete konularak evden çıkartıldı. Bölgede atış talimi yapılıp yapılmadığı araştırılıyor..

Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri bulunan albay Mustafa Dönmez'in önceki gün yapılan aramada çok sayıda el bombası ve silah ele geçirilen Sapanca'daki dağ evi mercek altında. Göle nazır tepede bulunan tek katlı ev tıpkı bir kartal yuvası... Albayın zaman zaman eve geldiği ve ayın belli zamanlarında bazı kişileri ağırladığı ileri sürüldü. Ele geçirilen bombalar bir sepete konularak evden çıkartılırken, polis bölgede sabah sporu ve atış talimi yapılıp yapılmadığını araştırıyor.

SEPET SEPET BOMBA
Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri bulunan albay Mustafa Dönmez'in Sapanca'ya bağlı Güldibi köyündeki dağ evinde önceki gün arama yapıldı. Aramalarda 22 adet taarruz ve savunma tipi el bombası, 8 bin 300 adet değişik çap ve marka mermi, 1 Kalaşnikof tüfek, 5 tabanca, askeri kamuflaj kıyafetler, rütbeli kıyafetleri, 4 kelepçe, profesyonel dürbünler, askeri malzemeler ve çadır bezleri ele geçirildi. Bombalar bir sepete konularak evden çıkarıldı. Dönmez'in Güldibi köyündeki dağ evini yaklaşık 2 yıl önce satın aldığı öğrenildi. Sapanca Gölü'ne nazır tepede bulunan tek katlı, bahçeli ev, tıpkı bir kartal yuvasını andırıyor. Çam ağaçları arasındaki eve en yakın ev yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta. Adapazarı'nda 2001 ile 2007 tarihleri arasında 1'inci Ana Bakım Merkez Komutanlığı'nda görev yapan ve geçtiğimiz yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı'na atanan albay Mustafa Dönmez'in, dağ evini Adapazarı'nda görev yaparken satın aldığı öğrenildi. Albay Dönmez'in zaman zaman eve geldiği ve ayın belli zamanlarında bazı kişileri ağırladığı ileri sürüldü.

BAZEN MİSAFİRLERİ OLURDU
Bu arada Güldibi köyü sakinleri olayın şaşkınlığını yaşıyor. Şaşırdıklarını söyleyen köylüler, "İlçemizin böyle anılmasından rahatsız olduk. Hep, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır milletvekili İhsan Arslan'ın evine dinlenmeye gelmesiyle gündeme geliyordu ilçemiz. Böyle bir olayla gündeme gelmek bizi üzdü" dediler. 22 adet el bombası çıkan söz konusu evin çevresinde "patlama sesi duyup duymadığını" sorduğumuzda, "Ben patlama sesi filan duymadım" cevabını verdi. Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce AKP milletvekili İhsan Arslan'ın torununun sünneti için gittiğinde kaldığı ve 3 kez de dinlenmek için gittiği Güldibi'nde bulunan Arslan'a ait villa ile albay Mustafa Dönmez'e ait dağ evi arasında yaklaşık 3 kilometre mesafe olması dikkat çekti. Albayın evine çıkmak için milletvekili Arslan'ın evinin önündeki yol kullanılarak tepeye çıkılıyor.

"GELİYORUM" DEDİ KAYBOLDU
Sapanca Gölü'nün temiz havasının en yoğun olduğu hâkim tepedeki evle ilgili araştırmasını sürdüren polis, bölgede sabah sporu ve atış talimi yapılıp yapılmadığını araştırıyor. Bu arada Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçları arasında yapılan binanın yasal izni olup olmadığı ve yer mülkiyetiyle ilgili inceleme başlattı. Sakarya'daki evi ile Sincan'daki evinde 22 adet el bombası, 8 adet tabanca ve 3 adet Kalaşnikof ile 8 bin 300 adet mermi bulunan Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda görevli albay Mustafa Dönmez'in firar ettiği belirlendi. Albay Dönmez'in, tıpkı Levent Ersöz gibi, askeri görevliler eşliğinde gözaltına alınacağını öğrenince, yetkili mercileri telefonla arayıp, "Ben geliyorum" dediği, ancak teslim olmadığı öğrenildi.

SABAH