Bu sabah saatlerinde Trabzon"a gelen teknik direktör Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri"nde düzenlenen geniş katılımlı imza töreniyle, 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

İmza törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Trabzonspor eski başkanlarından Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, Özkan Sümer, Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak ve diğer kurul yetkilileri, yeni ve eski yöneticiler olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Kulüp başkanı Sadri Şener, imza töreninde, "Milli takımı dünya üçüncüsü yapmış Şenol Güneş hocamız tekrar kulübümüze hoşgeldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: "Şenol hoca ile hiçbir zaman gönül bağlarımız kopmamıştı. Her zaman gönlümüz kendisiyle beraberdi. Geçirdiğimiz pek de iyi olmayan bir dönemden sonra kendisi ile Kore"de anlaşmasının bitmesi hasebi ile anlaşmaya vardık. Oldukça rahat anlaştık. Kulübün içinde büyüyen, görev yapan biri kendisi. Teşekkür ediyoruz. Kulübümüzde tam yetkili olarak çalışacaktır. Kendisine her türlü desteği vereceğimiz gibi sizden de bu desteği beklemekteyiz."

Şener, imza töreninde geniş katılımın fazla olmasının, Şenol Güneş"in arkasında duruşu sergilemek açısından önemli olduğunu belirterek, "Şenol hocamıza hoşgeldin diyor, bundan sonra hep beraber başarılar yaşayacağımızı umut ediyorum" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyon, ürettiğini dünyaya pazarlayan, daha da önemlisi davranışlarıyla örnek bir Trabzonspor"u yaratmayı hedeflediğini söyledi.

Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri"nde gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, toplantının geniş katılımlı olduğunu ve duygusal bir tablonun bulunduğunu belirterek, "Eski başkanlarımız, ağabeylerimiz, valimiz, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, Trabzonspor camiası burada. Camianın beklentisine, isteğine cevap vermek için ben de buraya geldim. Büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum" dedi.
Kendisinin de bir Trabzonsporlu olduğunu dile getiren Güneş, "Ama kader bizi teknik adam olarak başka yerlere getirdi. Dünyayı dolaşsanız da geleceğiniz yer bellidir. Hepimizin beklentisi Trabzonspor"un başarılı olması, daha da önemlisi bu şehri iyi temsil etmesi, görev yapan tüm insanların bunu gururla hayata geçirmesidir. Bana düşen görev de bu beklentilere cevap vermektir. Kamuoyunun, Trabzonsporluların, Türk spor kamuoyunun beklediği tüm işleri yapmak için buradayım" diye konuştu.

Bugüne gelinceye kadar kulübe hizmet edenlere teşekkür eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hizmetlerle Trabzonspor, bugünlere gelmiştir. Sıkıntılı dönem olmasına karşın şu an bu toplantıyı yaptığımız tesisin kalabalığı, heyecanıyla ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Trabzonspor, marka değeri olan bir takımdır. Dünya markası olabilmesi, daha büyük olabilmesi için el ele verebilmek durumundayız. Bunu da yönetimle, oyuncularla, medya, taraftarlarla birlikte olacağız. Tabii ki görüş farklılıkları olacaktır. Önemli olan bunun bir potada eritilmesidir. Ben biliyorumu değil, biz biliyoruzu, biz birlikte yapacağızı ortaya koyabilmektir. Zaman zaman duygusal ve düşünce olarak farklılıklar olacaktır. Hoşgörü olursa uyumla çalışırız."

Güneş, ellerinde bulunan tüm oyuncuları Trabzonspor"un oyuncuları olarak gördüklerini anlatarak, şöyle konuştu: "Bunun yerlisi yabancı diye bir şey düşünemeyiz. Çünkü Trabzonspor, bölgesel bir takımdır, bu yöreye ait takımdır, ama evrensel düşünen büyük takımdır. Dünya markası böyle olunabilmiştir. Kendi devrimini yapmıştır, deneyimleri tecrübeleri vardır. Oyunculara bunu anlatacağız, sadece yönetime, taraftara, medyaya bu işi tek tek yüklemeyeceğiz. Masanın 4 ayağı sağlam olursa o yükü daha iyi taşır. O anlamda ben de köprü görevi görmek istiyorum. Aynı zamanda işimi yapacağım ama buraya gelmemdeki ana sebeplerden bir tanesi geçmiş deneyimlerimi de niyetimi de her şeyimi de Trabzonspor"un geleceği için ortaya koymaktır. Oyuncuların şu anda bulunduğu durumu tam tespit yapmadığım ama aldığım bilgiler vardır. Kendi tespitlerim olacaktır. Herkesle görüşüp değerlendirme yapacağım. Bu oyuncular bizim oyuncular, onlara sahip çıkacağız."/fanatik