Spor Toto Süper Lig'de bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta Trabzonspor, Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Karşılaşma sonrasında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Zor bir maç olacağını biliyorduk geçene seninin şampiyonunu karşı oynadık. Zaman zaman top kayıpları nedeniyle pozisyon da buldular. Denk bir maç oldu. Pozisyon buldular atamadılar biz bulduk gol atmayı başardık bugünkü maçı 3 puanla geçmek önemliydi. Bütün oyuncularıma ve seyircilere teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'nin ne yaptığına değil kendi işimize bakıyoruz. Bundan sonraki Eskişehirspor maçını düşünüyoruz. Artık her maçımız final" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Trabzonspor gibi zor bir deplasmandan puanlar almak için geldik. İlk yarıda pozisyonlar da bulduk. Ama değerlendiremedik. Son haftalardaki sıkıntılarımızı bugün yine yaşadık. Ofansif anlamda üretken olamadık. Güçlü bir takıma karşı oynadık. Genel anlamda iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim ama maalesef bunu sonuca taşıyamadık. İstediğimiz sonucu alamadık. Trabzonspor'a şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta oynayacağımız maçla kazanamama sıkıntımızı üzerimizden atmaya çalışacağız" diye konuştu.

Trabzonspor'un Hırvat futbolcusu Cale, "Çok güçlü bir takıma karşı çok zor bir maç oynadık. Fenerbahçe'nin dün kazanmasının ardından bu maç daha zor hale gelmişti. Ama iyi oynayarak kazanmasını bildik" derken Brezilyalı futbolcusu Alanzinho ise "Fenerbahçe'nin dün kazanmasından sonra bugünkü maçın önemi daha da arttı. Rakibimiz de iyi pozisyonlar yakaladı ancak biz golü bularak galip gelmesini bildik. Biz kazandığımız müddetçe Fenerbahçe'nin ne yaptığı önemli değil. Biz kazandıkça onlar daha zor zamanlar yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

Bursasporlu futbolculardan Gökçek Vederson da "İyi mücadele ettik ama kazanamadık. Manisaspor maçını kazanarak kötü gişi son vermek istiyoruz" derken Bekir Ozan "Trabzon'a gelirken 3 puan amacıyla geldik. Takım halinde iyi mücadele ettik. Üretken değildik ama iyi mücadele ettik. 0-0'ken bizim ve rakibimizin de pozisyonu var. Yakaladığımız pozisyonu atabilseydik maç daha farklı olurdu. Haftaya oynayacağımız Manisaspor maçını kazanarak kötü seriyi sonlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.