Diğer zanlıların, dinlemeye takılan telefon görüşmelerinde Avkıran'ı kastederek “Senin şişko yine 10 ile 30 bini götürdü” dediği belirlendi. Avkıran'ın suçlamaları reddederken bu görüşmelerde adının neden geçtiğini bilmediğini söylediği kaydedildi.


Geçen hafta salı günü gerçekleştirilen operasyonda Güzelbahçe İlçesi Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Değirmendere beldesi Belediye Başkanı CHP'li Necati Şemsettin Eren"in de aralarında bulunduğu toplam 86 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 74"ü adliyeye sevk edilirken, bunlardan iki başkanla birlikte 39 kişi, nöbetçi 10'uncu Ağır Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başkanı Ertan Avkıran cezaevine giderken, soruşturmayla ilgili detaylarda tek tek ortaya çıkmaya başladı. Tutuklu başkan Avkran, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak", "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet", "irtikap", "görevi kötüye kullanmak", "silahlı kasten yaralamaya azmettirmek", "resmi evrakta sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık"la suçlandı. Poliste, yaklaşık 15 saat süren sorgusunda Başkan Ertan Avkıran"ın savunması 100 sayfayı buldu. Bu arada mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerinde diğer zanlıların kendi aralarındaki konuşmalarda Başkan Avkıran'ı kastederek “Senin şişko yine 10 ile 30 bin YTL"yi götürdü” dedikleri belirlendi. Bu konuşmaların hatırlatılması üzerine Başkan Avkıran'ın iki kişi arasında geçen bu konuşmanın ne olduğunu bilmediğini ve kendisini ilgilendirmediğini söylediği belirtildi.

İfadesinde sık sık “Güzelbahçe"yi Güzelbahçe yapan bir belediye başkanıyım” diyen Ertan Avkıran'ın, telefonunun dilendiğini bildiği de ortaya çıktı. Avkıran"ın telefonların dinlendiği uyarısı yapan avukatına “Müfettişler gitti, birşey çıkmadı o işten, telefonla görüşebiliriz” diye cevap verdiği belirtildi.

Tutuklanan belediye çalışanların da başkanla yaptıkları konuşmada, para alınmasıyla ilgili “çiçekler toplandı” şifresini kullandıkları kayıtlarda yer aldı. Avkıran"ın para vermeyen esnafa baskı kurduğu ve para vermeyenlere denetimlerini atırarak, ceza yazılmasını sağladığı, seçimler öncesi vatandaşa dağıtmak üzere bağış adı altında yabancı bir işadamından 100 ton kömür isteği de iddialar arasında yer aldı.

Hürriyet