“Yeteri kadar başkaları için çalıştım, çabaladım. şimdi biraz daha kendime dönük bir hayatım var. Artık bu hayatta benim için önemli olan kendim ve ileride bana ait olacak ailemdir.”

Mustafa"nın çilesi bitmiyor

Kanal D"nin sevilen dizisi “Aşk Yakar”, bundan böyle cuma akşamları ekrana gelecek. Birbirlerini çocukluklarından beri seven Nazlı ile Mustafa"nın hikâyesi olarak başlayan dizi, yeni karakterlerin eklenmesi ile bambaşka bir havaya büründü. Peki hikâyenin gidişatında izleyiciyi daha ne gibi sürprizler bekliyor? Özcan Deniz, senaryoya dair önemli ipuçları verdi

“Aşk Yakar” ve Özcan Deniz... ıyi bir uyum sağlandı mı? Daha doğrusu Özcan Deniz, “Mustafa” karakterini üzerine giyebildi mi? Çünkü seyirci en başından itibaren şaşkın bakan Özcan"ı yadırgadı...
- Televizyon seyircisi yeniliği pek sevmez, ezbercidir. Ama bazen de yeniyle ezber iyi harmanlanıp sunulduğunda, enteresan bir başarı yakalanabilir. “Aşk Yakar” benim seyircisiye farklı taraflarımı göstermek istediğim bir projedir. Mustafa, ciplere binmiyor, pahalı takımlar giymiyor, yüzü gözü çürükler içinde, sakin değil agresif bir adam. Yani benimle onların yeni bir buluşmasıdır “Aşk Yakar.” Eğer risk almazsanız, garantici olursunuz ve garanticilik sizi tembelleştirir, geride kalmanıza neden olur. Ben Mustafa"yı önceki karakterlerimden daha sahici buluyorum. Bu projenin değerinin hemen değil, ama bir süre sonra anlaşılacağını umut ediyorduk. Ki öyle de oldu. Benim işlerim hep zor olmuştur. Her işimde önce ezberleri, sonra da önyargı duvarlarını aşmam gerekti. Bu işte de öyle oldu.

Meltem Cumbul-Özcan Deniz ikilisini seyirci garipsedi. Sizin için “Yakışmadılar” yorumları yapıldı...
- İlk başlarda böyle eleştiriler geliyordu. Ama artık seyirci Meltem"le Özcan"ı değil, Nazlı"yla Mustafa"yı izlemeye başladı. Biz en başından Mustafa"yla Nazlı"yı yakıştırıyorduk.

Hikâyenin gidişatında ne gibi değişiklikler olacak?
- Seyircinin beklentisi ağır dramla örülü bir aşk hikâyesiydi. Komedi unsurlarının bulunduğu bir projeyle karşılaşınca kabullenmekte zorlandı. Ama çok lezzetli bir anlatımı olan bu diziyi hemen çöpe atmadı. Günden güne izlediği şeyin boş bir komedi yaratma çabası olmadığını fark etti, hikâyenin ikinci evresini şimdi heyecanla izliyor. “Aşk Yakar”, beklentileri çok yüksek bir proje. Bu nedenle yoğun bir eleştiri bombardımanına tutuldu. Ama kanal da, yapımcı da, biz de işin hak ettiği değeri bulacağına inandığımız için sabrettik ve haklı olduğumuzu gördük. şimdi yavaş yavaş üçüncü evreye geçiş süreci başlıyor. Mustafa"nın çilesinin daha bitmediğini söyleyebilirim.

Mustafa ezber bozan bir kahraman mı, yoksa bir kurban mı?
- Tamamen bir kurban. Tabii ki kahraman dediğimiz zaman ne anlıyoruz, o da önemli. Bir süpermen değil. Birçoğumuzun yaptığı hataları yapan, hak etmediği şeylerde gözü olan bir insan. Hatalarını bir gün telafi ederse, kendi haklılıklarını da insanlara kabul ettirmeyi başarırsa, işte o zaman kahraman olacak.

Ya Nazlı ve Belda?
- İkisinin de hayatının bağ noktası Mustafa. Belda geçmişinde yaşadıkları nedeniyle problemli bir kadın. Bunun acısını çevresinden ve kendisinden çıkarıyor. Nazlı ise yaşadığı olayları, özgürlüğe açılan bir kapı olarak kullanıyor. Güçlü gibi duran zayıf, zayıf gibi duran ise güçlü bir portre çiziyor. Nazlı, Mustafa"nın büyük bir parçası. Ama artık Belda da onun bir parçası. En büyük parçası ise kızı Emine.

Kısacası “Aşk Yakar”da aslolan nedir?
- “Senin olmayana asla elini uzatma.” Zamanında Mustafa bunu Belda için yaptı. şimdi aynı şeyi Duran yapıyor. Bir de, “Beni yak kendini yak, her şeyi yak.”

Tıpkı Mustafa gibi siz de hayatınızda bedeller ödediniz. şimdi bu hayatta, bu yaşamda sizin için aslolan nedir Özcan Bey?
- Kendim ve ileride bana ait olacak bir aile. Yeteri kadar başkaları için çalıştım. şimdi artık biraz kendime dönük bir hayatım var.

Dizide aşk her şeyi affedecek mi?
- Bilemem, izleyip göreceğiz.

Özcan Deniz"e “aşk” desem?
- Sohbetimizi Eflatun"un sözleriyle noktalayalım. “Aşk, kendiliğinden ne güzel ne de çirkindir. Güzeldir, erdemli bir sevgi tanırsa; çirkindir, utanç verecek biçimde sevilirse.”

Senaristlerle Mustafa karakterinin iyi yansıtılmadığı için kavga ettiğiniz iddia ediliyor. Doğru mu bu?
- Bu da hakkımda çıkan birçok asılsız haberden biri. Nerede, nasıl davranacağımı, kimlerle diyaloğa gireceğimi bilirim. Bir projeye başlarken, tüm detaylar konuşulur, sözleşmeye dökülür ve o şekilde yürütülür. Profesyonellik budur. Ben de profesyonelim.

HÜRRİYET