Japon erkekler yaklaşan sevgililer gününe hazırlık yapıyor.Ne hediye ne de çiçek ne de romantik bir akşam yemeği. Onlar bu özel günde sevgilerini çok farklı bir yöntemle göstermeye kararlı!

Seni seviyorum demenin başka bir yolu bulundu.
TOKYO-Sevdiğiniz kadına veya erkeğe içinizdeki duyguları şova dökmenin türlü türlü yolları var muhakak.Yeter ki yaratıcı olmayı bilin!Aklınızı biraz çalıştırınca hiç kimsenin düşünmeyeceği sürprizlerle sevgilinizi şaşırtmak elinizde.

Burası Japonya. Japon erkekler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasını fırsat bilerek ilginç bir yöntemle sevdikleri kadına aşklarını sunuyor.Nasıl mı?Avazları çıktığı kadar bağırarak!

Başkent Tokyo'nun Hibiya Parkı'nda bir araya gelen erkekler, aşklarını kelimelere dökme yarışına çoktan girdi bile...Takeshi Azuma isimli bir adam karısı Ayako'ya şöyle diyor: "Lütfen ölene kadar benimle kal.Ve benimle evlendiğin için teşekkür ederim."

AVAZIN ÇIKTIĞI KADAR BAĞIR
Bir mikrofona bağıra çağıra içindeki sevgiyi döken Azuma, karısına daha önce hiç böyle bir şey yapmadığını söylüyor.Karısı Azuma ise, kelimelerin kendisi için çok büyük bir anlamı olmadığını ancak bu şekilde olunca çok etkilendiğini anlatıyor, göz yaşlarıyla.

Kiyotaka Yamana isimli bir adam, evliliği sona erince 'Karını Sev' Günü'nü başlattığını ve erkeklerin sevgi gösterilerinde bulunması için onlara bu fırsatı verdiğini belirtiyor.

"Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum; karı-kocaların iletişimi evdeyken genellikle sorunlu oluyor. Düşündüm ki, dışarıda, diğer insanların gözü önünde aşklarını dile getirmek daha etkileyici olabilir.Bu aralarındaki iletişimi tazeler, daha yeni kılar."

Ichiro Iwasaki'nin yorumu ise bir hayli ilginç: "İngilizce olarak 'I love you' (Seni seviyorum) dediğinizde , bu gayet açık ve kolay oluyor. Ancak bunu Japonca kelimelere döktüğünüzde, utanç verici!"

Tadashi Amaha ise "Bu tür şeyleri evde karıma söyleyemem bile" diyor.

GAZETEPORT