Galatasaray ve Milli Takım"ın genç yıldızı Arda Turan, önceki akşam Saba Tümer"in programına konuk oldu.

Yayın sırasında Fatih Terim"e övgüler yağdıran futbolcu, ünlü teknik direktörün motivasyonu sayesinde sahaya yeniçeriler gibi çıktığını anlattı.

Osmanlı gibi çıktık sahaya
Fatih Hoca"nın futbolcular üzerindeki motivasyonu gerçekten inanılmazdır, çok acayip konuşur. Her maçtan önce takımla çok etkili bir konuşma yapar. Macaristan deplasmanına gittiğimizde de öyle oldu, maç öncesi beklenen konuşmasını yaptı. Ama öyle bir konuşmaydı ki bu, sözlerini tamamladığında Osmanlı dönemindeymişim gibi hissettim. Resmen kendimi yeniçeri sandım! O duyguyla yürüyorum yani Macarlar"ın üstüne...
Ondan herkes etkilenir
Fatih Hoca tüm takımı etkilemeyi başarıyor. Gerçi ondan herkes etkilenir... Ben buna inanıyorum. Her hocanın bir üst düzey özelliği vardır, Fatih Hoca"nın ise birkaç farklı üst düzey özelliği var. Bunların başında ise etkileyiciliği ve güçlü motivasyon özelliği geliyor bana kalırsa... Onu çok seviyoruz. Bize kazanmayı öğretti çünkü... Avrupa"da bir şeyler kazanabileceğimize hepimizi inandırdı.

Sen malzemeci misin? Yok Saba teyzecim
Galatasaray"ın ve Milli Takım"ın genç yıldızı Arda Turan, Habertürk"te Saba Tümer"in konuğu oldu. Esprili kişiliği ile tanınan ünlü futbolcu, program boyunca yaptığı esprilerle Tümer"i kahkahaya boğdu.

Saba Tümer"in sorularını içtenlikle yanıtlayan Arda Turan, Avrupa"ya transferi ile ilgili iddialara şöyle yanıt verdi: “Başkanımızla menajerimle birlikte konuştuğumuzda "Ben senin kariyer planlamanı yapacağım. Ben Arda"yı doğru zamanda doğru yere göndereceğim" dedi. Onun sözünün üstüne söz söylemedik. Galatasaray"da devam. Burada zaten çok mutluyum. Kesinlikle bu sene Galatasaray"da kalacağım. Zaten 2012"ye kadar sözleşmem var.”

Seni kızıma alırdım
Arda"yı çok sevdiğini söyleyen Tümer ise, “Bir kızım olsaydı seni kızıma almak için elimden gelen her şeyi yapardım. Damadım olmanı çok isterdim. Ama seni ilk başlarda çok antipatik buluyordum” dedi. Bunun üzerine Arda Turan da Saba Tümer"le ilk karşılaşmalarında yaşananları anlattı: “Sen bana Milli Takım kampında, Tümer abinin yanında "Malzemeci misin?" demiştin. Ben de sana "Yok Saba Teyzecim" dedim. Öyle bir tanışmamız olmuştu.”

Saba Tümer"in futbolcu olmaya nasıl karar verdiğini sorduğu Arda Turan, “Ben hiçbir zaman futbolcu olmaya karar vermedim. Olaylar kendiliğinden gelişti. Altın tepside milli takıma girdim. Sahada oynarken İlker Akbaş geldi, "En büyük hayalin ne" diye sordu. "Bir kere Galatasaray"da idmana çıkabilmek" dedim. 10 yaşındayım. O adamın kartıyla eve gittim, anneme zorla "Beni idmana götür" dedim. Ahmet Genç hocamız vardı altyapıda, Ahmet Keskinkılıç, Zafer Koç. Onlara sağlık raporu götürdük. Sadece 10 dakika oynadım çıkarttılar. Sonra altyapıda başladım, Galatasaray"ın her kademesinde oynadım. Milli Takım"ın da her kademesinde oynadım” dedi.

İşte Arda"nın 11"i
Arda Turan"ın teknik direktör olsa bu yıl Türkiye"de oynayan futbolculardan kuracağı takım da şöyle: “Rüştü, Bilica, Lugano, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Fabian Ernst, Yusuf, Ayhan Akman, Alex, Milan Baroş, Bobo.”

Saba Tümer"e özendiği futbolcuları da anlatan Arda, Fernando Tores"e çok özendiğini ve onun gibi genç yaşta takım kaptanı olmak istediğini söyledi. Ama en çok özendiği futbolcunun Steven Gerrard olduğunu açıklayarak, “Steven Gerrard"a 30 yaşındayken Liverpool"da daha ne kadar oynamak istediğini sormuşlar. 6-7 sene daha demiş. 37 yaşında bırakacak. Yani takımıyla özdeşleşmiş bir oyuncu olmak istiyorum” dedi. Bacağını sigortalattığını da anlatan Arda, sakatlık durumunda sigorta şirketinden 1 milyon dolar alacağını açıkladı.