Özçelik, "Yeter artık. Baskıyla, yasaklamayla, engellemeyle halkın bu özgürlük yürüyüşünü durdurmaya çalışıyorlar. O yüzden biz büyüyerek çığ gibi geliyoruz. Özgürlüğün, halkın önünde hiçbir güç duramaz. Bunu öğrenin artık, bunu kafanıza yerleştirin artık" dedi.

Kurtalan'da Batman yolu üzerindeki Atatürk Stadyumu'nun bitişiğinde boş alan da yapılan mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sık sık `Biji Serok Apo' sloganlarının atılması üzerine tertip komitesi yası dışı slogan atılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Kutlamalarda konuşan DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasını önce Kürtçe sonra Türkçe yapan ve etkinliği katılanlara "Sizi Meclis'te şerefle teslim ediyoruz" diye başlayan Özçelik şöyle konuştu:

SENİ KİM TAKIYOR ERDOĞAN

"Biz 21 kişi meclise başımız dik giriyoruz. Ama Tayip efendinin 75 tane Kürt milletvekilinin başları alındı. Bizim gözlerimize bakmaya utanıyorlar. Çünkü bizim gözümüzde sizin ışığınız var. Sizin ışığınız bizim gözlerimizde. Size bakmaya utanıyorlar. Onlar Kürt temsilcisi değiller. Onlar Tayip Erdoğan'ın temsilcisi, onun çantasıdırlar. Otur otur, kalk kalk, biz sizin hizmetkarınız. Her ne kadar Tayip Erdoğan ben onlarla konuşmuyorum diyorsa, ben senin Cumhurbaşkanınla konuşuyorum. Ben senin temsilcilerinle konuşuyorum. Sen benimle konuşmasan ne olacak. Seni kim takıyor Tayip Erdoğan. Burada halk var. Biz milyonlarlayız. Aldığımız oy 2 milyon oy, 10 milyon insana takabül ediyor. Sayın Erdoğan, kulağını aç bu halkı dinle. Sen geçen hafta Okyanusta küçük bir adada 130 bin kişilik devletin temsilcisini törenle karşılıyorsun. Ama 20 milyon Kürt'ün temsilcileriyle konuşmuyorsun. Küsmüş bizden, ha de oradan sende. Halk burada, sen artık caddelere sokaklara çıkamıyorsun."

YALAN SÖYLEMEYİN

Başbakan Erdoğan'ı sınır ötesi, demokratikleşme paketi, barış getireceği söylemlerinde yalan söylemekle suçlayan DTP'li Özçelik, PKK'lı teröristlere `gerilla' diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yalan söylemek Müslümanlığa yakışır mı? Cenab-ı Allah senin bu yalanlarını görmüyor mu? Sen İslamiyeti de, dini de istismar ediyorsun. Bu yalanlarınla halkın oylarını aldın. Biz sana ilk gün dedik ki bu oylar emanet oylar. Bu halk oyları senden geri alacak. Kızdın, vay efendim ne emaneti, babanın tapunun malımı bunlar. Ne yaptın sonra şahinler şahini kesildin. Meclis'e sınır ötesi operasyonunu tezkeresi getirdin. MHP'yle CHP'yle birleştin. Yani senin onlardan farkın yok. Senin masken onların maskesiyle aynı. Hepiniz halka karşısınız. Hepiniz bu kanın durması, barışın sağlanması için hiçbir çaba sarf etmediğiniz gibi, halkları insanları bir birine katıyorsunuz. Sadece biz 21 milletvekili hayır dedik. Operasyonlara, insan öldürmeye, savaşa, katliamlara hayır dedik. Ne pahasına olursa olsun. Bir hafta F-16'lılar kaldırdın, 20 milyon dolarlık uçak kaldırdın. Dağı taşı bombaladın, ormanları yaktın, sivil yerleşimleri yer ettin. Ormanlarımızda koyun-kuzu, kurt-köpek çakal, böcek, kuş hiçbir şey bırakmadın. Onları bombaladın. Seni kınıyoruz. Kamuoyunu aldattın. Biz 300-400 terörist öldürdün dedin. Ama sonra anlaşıldı ki, kendi aranızda yaptığınız gizli görüşmelerde, halka yalan söylediğiniz çıktı ortaya, meğerse 5 kişiymiş. Yalan söylemeyin. Bu halkı yalanlarla aldatamazsınız. Biz ne asker ne de gerilla bir tek kişinin ölmesini istemiyoruz. Barış istiyoruz. Bu nedenle tezkereye hayır dedik."

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan halkın taleplerini dinlemesini, halkın çektiği zulme son vermesini istedi. Özçelik, şunları söyledi:

ÇIĞ GİBİ GELİYORUZ

"Petrol, su, yeraltı zengin sahipleri insanlar Afrika'da geri kalmış ülkelerin dışında açlık sınırında yaşamaya, mahkum ettiniz bu insanları. Elinizi vicdana koyun, Edi Bese (Yeter Artık). Hiçbir zaman boyun eğmedik. Ama siz kalktınız panzerlerle Dicle'de Menekşe'nin başını ezdiniz, panzerlerle. Siz kalktınız Erciş'te yasal bir gösteri yapan, şiddetsiz, demokrasi haklarını kullanan yaşlı bir insanı kafasını ezerek öldürdünüz. Yeter artık. Baskıyla, yasaklamayla, engellemeyle halkın bu özgürlük yürüyüşünü durdurmaya çalışıyorlar. O yüzden biz büyüyerek çığ gibi geliyoruz. Özgürlüğün halkın önünde hiçbir güç duramaz. Bunu öğrenin artık, bunu kafanıza yerleştirin artık. Sık sık diyorlar ya böyle biliyesiniz. Ey Tayip Erdoğan bunu böyle bileyesin."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerel seçimlerde Diyarbakır, Mersin, Hakkari'yi alacağını açıkladığını söyleyen Özçelik, kendilerinin seçimde yerel yönetimlerinin iki katını alacaklarını iddia etti. Özçelik, "Her tarafı soyup soğana çeviriyorlar. Bir an önce kendi yandaşlarını devletin, halkın imkanlarıyla zengin etmeye çalışıyorlar. Çünkü biliyorlar ki gidecekler. Gidecekleri şundan belli. Hani derler ki, eceli gelen gider camii duvarına işer. Bizim barış yürüyüşümüzde bir Melle Kuran-ı Kerim'i başının üstüne koydu. Bir melle Kuran-ı Kerim'i kaldırdı ve Tayyip'e seslendi. Tayyip, bu `Kuran hatırına savaşı durdur. İnsan ölmesin. Savaş yapma, barışa gel, dinimiz barış dinidir' diye yalvardı. Kuran hatırına için barış isteyen melleyi 5 yıl ceza vermek üzere cezaevine koydular. Senin Kuran'a, senin İslam dinine saygın bu kadar mı Tayyip? Gıkın çıkmıyor."
DHA