Belediyedeki aramada alınan belgeler inceleniyor

İstanbul"un Maltepe Belediyesi"nde Kartal Cumhuriyet Savcılığı"na yapılan suç duyurusu üzerine gerçekleşen aramanın arkasından geçen yıl bir dizi senfoni konseri için yapılan ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiası çıktı.

İddialar arasında yaklaşık 1 milyon lira tutarındaki senfoni konserleri ihalesini Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü"den sorumlıu başkan yardımcısı Mehmet Bingöl"ün oğlu oyuncu Evren Bingöl"ün 2009"a kadar hissedarı olduğu Artölye isimli şirkete verilmiş olması bulunuyor.

AYNI GÜN SİLİVRİ"YE BASKIN

29 Mart 2009 seçimlerinde Maltepe Belediye Başkanı seçilen Mustafa Zengin"in göreve başlamasının hemen ardından yapılan senfoni konserleri ihalesinde usulsüz uygulamalar yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunulması üzerine polisin belgelere el koyduğu öğrenilirken, aynı konuyla ilgili Maltepe Belediyesi meclis üyelerinin Maltepe Kaymakamlığı"na idari soruşturma için müracaat ettikleride ortaya çıktı.

SANATÇI OĞLU YARDIM ETMİŞ

Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl, iddialarla ilgili olarak, “Oğlum sanatçı olduğu için kendi sanatçı çevresinden isimleri bizimle paylaştı” diyerek kendisini savundu. Maltepe Belediyesi"nde yapılan arama ile aynı güne denk gelen Silivri Belediyesi"ndeki incelemenin çöp ve temizlik ihalesi ile ilgili yapılan bir ihbar nedeni ile savcı tarafından yapıldığı öğrenildi.

Belediye meclisinden suç duyurusu

İhale aşamasının kamu vicdanını yaraladığını söyleyen Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Nejat Tarhan, “ Teklif götürülen şirkete Başkan yardımcısı Mehmet Bingöl"ün oğlu Evren Bingöl"ün geçmişte de olsa ortaklığı olduğunu öğrenince konuyu Meclis"e taşıyarak, Başkan"a soru önergesi verdik. Belediye Başkanı Zengin buna hakaret dolu bir cevap vererek, açıklama yapmak yerine bizi çağdışılıkla, senfoni orkestrasına karşı çıkmakla suçladı” dedi.

İTİRAZIMIZ ORKESTRAYA DEĞİLDİ

Avukat Tarhan “Oysaki Orkestra kurulmasına itirazımız olmamış. İhalede etik dışı davranıldığını savunmuştuk” diye konuştu.


Kaynak: star