AKP ile ipleri koparan ve yeni bir parti kurma hazırlığı içerisinde olduğunu açıklayan Abdüllatif Şener, “Fethullah Gülen vetosu” yedi.

Abdüllatif Şener önceki gün öğle saatlerinde eşi ve çocukları ile birlikte Bolu"nun Abant ilçesindeki Abant Palace Otele hafta sonu tatili için geldi. Aynı otelde Cuma günü başlayan ve Gazeteciler Yazarlar Vakfı tarafından organize edilen Abant Platformu"nun “Kürt Sorunu” konulu toplantısı devam ediyordu.

VATAN"ın edindiği bilgiye göre, toplantıdan daha önceden haberdar olan, ancak davetli olmayan Abdüllatif Şener, öğle yemeği sırasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticileri ile ayaküstü sohbet etti. Şener, vakıf yöneticilerine, “Katılımcıların hepsi çok değerli insanlar. Buraya kadar gelmişken, öğleden sonraki oturuma katılıp arkadaşları bir selamlamak isterim” dedi.

"Hükümet tepki gösterir"

Vakıf yöneticileri, “Kürt Sorunu” toplantısı için kabinenin tüm üyelerine davetiye göndermelerine karşın Başbakan eski Yardımcısı Şener"in toplantıda kısa bir konuşma yapmasına sıcak bakmadılar. Vakıf yöneticilerinin, Şener"in toplantıda konuşmasının, hükümet kanadında, davetin kendileri tarafından yapıldığı izlenimine neden olacağı endişesini yaşadıkları öğrenildi. Yine yöneticilerin, Şener"in bir konuşma yapmasının hükümet ile yakın ilişkileri zedeleyeceği, Fethullah Gülen"in Türkiye"ye dönebileceğinin söylendiği bir dönemde hükümet kanadında tepki çekeceği göüşünde oldukları öğrenildi. Tüm bu nedenlerle vakıf yöneticileri nazik bir dille Şener"in konuşma isteğini geri çevirdiler.