Abdüllatif Şener, Başbakan Yardımcısı iken danışmanı ve hemşehrisi Hasan İncekara"yı TMSF Fon Kurulu"na üye olarak atamıştı. İncekara, TMSF"yle işi olan iş adamlarının birinden TMSF"deki işlerinin çözümüne yardımcı olacağı vaadiyle rüşvet istemiş, yardımı karşılığında Etiler Ulus"ta belirlediği dairenin tapusunun (ismi bende saklı) bir yakını adına çıkarılmasını talep etmişti.

8 Mayıs 2008 günü Vatan"ın sürmanşetinde yer alan yazımı hatırlatayım: İncekara"nın, bir iş adamından Etiler Ulus"ta daire talep ettiği TMSF Başkanı Ahmet Ertürk"ün de kulağına gitmişti. Ertürk, danışmanı ve hemşehrisi olduğu için konuyu Şener"e aktarıp İncekara"nın görevden alınmasını istemiş, Şener, “sonra” diyerek bu isteği geçiştirmişti. Ertürk belirli aralıklarla iki kez daha İncekara"nın görevden alınmasını Şener"den talep etmiş ancak Şener geçiştirmeye devam etmişti.
Bu arada Fon Kurulu"nun huzursuzluğu arttığı için Ahmet Ertürk çareyi konuyu Başbakan Erdoğan"a anlatmakta bulmuş, Başbakan Erdoğan"ın tepkisi sert olmuş ve derhal görevden alınsın talimatı vermişti.

Emniyetin dinlemesine de takıldı

Ne tesadüftür ki aynı gün Ertürk"e, Emniyet Genel Müdürlüğü"nden Hanefi Avcı imzalı, mühürlü bir evrak gönderilmişti. Evrakta “Teknik takibe alınan Erol Evcil ve adamlarının telefon trafiğine Fon Kurulu üyeniz Hasan İncekara takıldı. Bu şahıslarla akçeli pazarlıklar yapıyor, haberiniz olsun” deniliyordu. TMSF Başkanı Ertürk bu evrakı da alarak tekrar Başbakan Erdoğan"a koştu. Başbakan"ın hemen bugün görevden alınsın talimatı üzerine Şener-Başbakanlık-İncekara üçgeninde hızlı bir trafik yaşandı. Şener, konunun kapanması için İncekara"dan istifa etmesini talep etti. İncekara etmem diye diretti. Bunun üzerine imzalı, boş bir istifa dilekçesi işleme konmak istendi ama bu kez de İncekara Noter aracılığıyla o imzadan feragat işlemi için düğmeye bastı. Şener, bunun üzerine İncekara"yı DPT Müşavirliği teklif ederek görevden almaya ikna etti ama Emniyet"in teknik takibine takılan İncekara için Şener, mecburen inceleme de başlattı.

***

Detaylarıyla köşeme taşıdığım konunun tarafları Başbakan Erdoğan, Yardımcısı Şener, Hasan İncekara, Ahmet Ertürk ve TMSF"den hiçbirinden ne bir yalanlama, ne de bir açıklama geldi. Gelmesi mümkün de değil. En az dört kişiye doğrulattığım olayın zaman, mekân ve içeriğiyle ilgili tüm bilgiler bende.

'Önümü kesmek istiyorlar'

Necati Doğru, yazımın ardından Şener"i kastederek “Neden Susuyor” başlıklı bir yazdı. Buna rağmen Şener"den tık yok. Abdüllatif Şener olayı yalanlayacağına, sadece kendisine yakın bir gazeteciye “Yeni oluşum için önümü kesmek istiyorlar” dedi.

Ben hiç kimseye alet olmam ve gerçek olduğunu bilmediğim bir konuda kimseye çamur da atmam. Ve kendisi gibi, bugün seçim olursa AKP"ye oy veririm diyecek biri de değilim. Pazar akşamı Abdüllatif Şener, Habertürk"te Basın Kulübü"nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisini hayretle izledim. Gazeteci Mehmet Tezkan bu soruyu yöneltince bakın ne cevap verdi: “Bu olay doğru değildir. Hasan İncekara tarafımdan görevden alınmış ve inceleme başlatılmıştır.”
Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener gerçekleri saptırıyor. Görevden alınma ve inceleme doğrudur, kendi imzası ile olmuştur. Ancak ne zaman? Konuyu öğrenir öğrenmez mi? Hayır... Ertürk"e "sonra alırız, o şimdi bana seçim bölgem Sıvas için lazım" diyen, Şener"in kendisi. Ne zaman ki Emniyet"ten Hanefi Avcı imzalı yazı geliyor ve Başbakan hemen alınsın talimatı veriyor, Şener o zaman zorunlu olarak o imzaları atıyor. Peki, imza attı da ne oldu? İncekara DPT"ye müşavir oldu ve Şener"in koruma kalkanı sayesinde İncekara o işten yara almadan kurtulmayı başardı.

***

Halkın karşısına lider olarak çıkmaya çalışan birisi ne olursa olsun doğruları söylemelidir. Şener söylediklerinde samimi ise, buyursun, arzu ettiği TV kanalında hem bu konunun detaylarını hem de başka kurumlarda görevlendirdiği diğer danışmanlarının yaptıklarını halkla paylaşalım. Bakalım doğruları kim söylüyor...


Vatan