AKP"den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener, 29 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından, uzun süredir beklenen yeni partiyi kuruyor. Şener"in, 26 Nisan Pazar Günü aralarında eski milletvekili ve bakanların da olduğu 40"a yakın kurucu isimle birlikte partisinin kuruluşunu açıklaması bekleniyor. Şener"in, 27 Nisan"da da İçişleri Bakanlığı"na partinin kuruluş dilekçesini sunacağı kaydediliyor.

Uzun bir süredir Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Devlet eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener yeni parti için düğmeye basıyor. Daha önce yaptığı açıklamada, 29 Mart seçim sonuçlarını “Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı” olarak değerlendiren Şener, beklenen partiyi 20 Nisan"dan sonra kuracaklarını bildirmişti. Şener"in 26 Nisan"da partinin kuruluşunu açıklaması beklenirken, partide, 40"a yakın aralarında eski milletvekili ve bakanların da bulunduğu kurucu ismin bulunacağı kaydediliyor. Şener ve ekibinin 27 Nisan"da da İçişleri Bakanlığı"na partinin kuruluş dilekçesini verecekleri belirtiliyor.

-YENİ PARTİNİN HEDEFİ HEDEF 2011"DEKİ SEÇİMLER-
22 Temmuz seçimleri ve 29 Mart yerel seçimlerini partileşme çalışmalarını yürüterek geçiren Şener ve partisinin hedefi ise 2011"deki genel seçimler olacak. Hazırlıklarını ve çalışmalarını önümüzdeki genel seçimlere göre yürüten Şener, partisinin kadrosuna ilişkin işareti ise bir röportajında “Önümüzdeki dönem, ekonominin hep gündemde olacağı bir dönem... Onun için partinin kuruluşunda da ekonomi ağırlıklı bir kadro oluşturmayı planlıyorum. İktisadi konularda kamuoyunun bildiği, liyakatine, birikimine inandığı isimler bu parti çatısı altında olacak. Ama olanların ötesinde hangi düşünceye hangi eğilime sahip olursa olsun, bu ülkedeki bütün düşünen insanlar bizim kadromuzdur.”sözleriyle vermişti.

-ŞENER KİMDİR?-
Abdüllatif Şener 1954 yılında Sivas Yıldızeli"nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas"ta tamamlayan Şener, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1977 yılında bitirdi. 1991 seçimlerinde Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya giren Şener, 1996-1997 yıllarında 54. Hükümette Maliye Bakanlığı, 2002-2007 yıllarında 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. AKP"den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında çalışmalarını sürdüren Şener"in “Tanzimat Dönemi Osmanlı Vergi Sistemi” “Sona Doğru Osmanlı-Osmanlı Ekonomisi ve Maliyesi Üzerine Yazılar” ve “Osmanlı Maliyesi"nin Şeffaflaşması-Yayımlanmış İlk Bütçeleri” isimli üç kitabı bulunuyor.