AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Şendur, "28 Ekim Dünya Sedef hastalığı günü. Fakat 29 ekim tatil olduğu için sedef konferansımızı çeşitli tarihlerde yapıyoruz. Sedef, hayat boyu devam eden çok zor bir hastalık. Konferanstaki amacımız hastalarımızı ruhsal açıdan dingin hale getirerek yaşam kalitelerini yükseltmek.

Son beş altı yıldır yaptığımız “Hasta Okulu” adını verdiğimiz konferanslarımıza yaklaşık 350-400 hastamız katılıyor.   Hastalığın tedavisi olmadığı için tamamen ortadan kaldırmamız mümkün değil ama çeşitli tedavilerle zaman zaman hastalarımızın mevcut şikayetleirni ortadan kaldırarak “iyilik” dönemlerini uzatmayı amaçlıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Nelihan Şendur sedef hastalığı hakkında şu bilgileri verdi: “Özellikle diz,  dirsek ve saç derisinde  oluşan beyaz sedef renginde kuru yaralar olarak tanılanıyor. Hastalık her yaş grubunda görülebiliyor. Hiçbir şekilde bulaşıcı deği. Stres bu hastalığı en çok tetikleyen unsurlardan biri.

Sedef hastalığı Vitiligo adını verdiğimiz başka bir deri hastalığıyla karıştırılıyor. Hastalara önerimiz kesinlikle internette satılan ilaçlar yada tedavi yöntemlerine başvurmasınlar. Uzman doktorlar kontrolünde tedavi görsünler. 

dsc_0002.20111013131905.jpg