Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Aydın Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlenen eylem Eğitim Sen binası önünden yürüyüşle başladı. Ellerindeki meşaleler ve attıkları sloganlarla İstasyon Meydanı Sulu Park önüne kadar gelen bir grup sendika üyesi burada yarım saat oturma eylemi gerçekleştirdi.
Grup adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Teberci yaparken, sendika üyeleri sık sık hükümet lehine sloganlar atarak haklarını arayacaklarını dillendirdiler.
Özgür, toplu sözleşme haklarının yasal güvence altına alınmasını talep eden Ertuğrul Teberci, grev haklarının kullanılmasına yönelik yasakçı anlayışa son verilmesini istedi. Örgütlenmelerinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını dile getiren Teberci, “Uluslar arası sözleşmelere uygun, emekçilerin özgür örgütlenmesine ve mücadele yürütmesine olanak sağlayacak demokratik bir düzenleme yapılmalıdır. Toplu sözleşmenin kapsamı daraltılmamalı, toplu sözleşme masasında kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal, demokratik, siyasi, özlük ve mesleki tüm hak ve çıkarları belirlenmelidir. KESK’in yada herhangi bir konfederasyonun üyesine ancak ve ancak kendisi temsil edebilir. Göreceli sayı farkı üzerinden sendikal ilkelere aykırı bir dayatma kabul edilemez. Dolayısıyla eşit taraflar ilkesiyle hareket edilmeli, her sendika kendi üyesi için toplu sözleşme yapabilmelidir. Toplu sözleşme masasında uzlaşma sağlanmaması durumunda, kamu çalışanlarının referanduma gitmesi ve grev hakkı temin altına alınmalıdır” dedi.
Sendika üyeleri basın açıklaması sonrasında AK Parti hükümetinin uyarılarına dikkate almasını isterken, taleplerinin yanıt bulmaması halinde grev haklarını kullanacaklarını belirttiler.