Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen) eski genel sekreterinin ''bir çalışanı taciz ettiği'' iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Beyoğlu 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada şikayeti sorulan A.A, 2007 yılında sendikada sekreter olarak çalışmaya başladığını, ilk dönemlerde eski genel sekreter A.K ile baba-kız ilişkisi içerisinde olduklarını söyledi. ''Zamanla A.K'da bazı gariplikleri fark etmeye başladığını'' iddia eden A.A, görev gereği birkaç İstanbul dışına çıkmak zorunda kaldığını, ''bu gezilerde cinsel tacize uğradığını'' önü sürdü.

A.K'nın ''tavrı ve rencide edici hareketleri'' yüzünden birkaç defa işten ayrıldığını, ancak ailesinin ekonomik durumu nedeniyle geri döndüğünü anlatan A.A, geçen yıl sendika merkezinde yaşanan bir olay sırasında A.K'den kaçarak kurtulduğunu iddia etti. Bu olayların ardından durumu sendika yönetim kuruluna bildirdiğini ve istifa ettiğini anlatan A.A, daha sonra da A.K'nin de görevden ayrıldığını aktardı.

A.A'nın avukatı Eren Keskin, müvekkilinin psikolojisinin bozulduğunu ve bu nedenle tedavi gördüğünü belirtti. Duruşmada A.A'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ş.F.Ç. de tanık olarak dinlendi.

A.K'nin katılmadığı duruşma, sanık ve diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık A.K'nin ''cinsel taciz'' suçundan 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Öte yandan, Duruşmayı izleyen bazı kadın dernekleri temsilcileri, duruşma sonunda Beyoğlu Adliyesi önünde gösteri yaparak olayı protesto etti.

Avukat Eren Keskin, burada yaptığı açıklamada, kadınların her türlü ortamda cinsel tacize uğradığını ve bunu çevresiyle paylaşmaktan çekindiğini ve korktuğunu öne sürdü. A.A'nın bu anlamda büyük cesaret göstererek hakkını aradığını dile getiren Keskin, kadınların uğradıkları haksızlıklara karşı sessiz kalmaması gerektiğini anlattı.

Polisin güvenlik önlemi altında protestolarını tamamlayan gruptakiler daha sonra dağıldı.