Hak-İş e bağlı Öz-İş Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası Aydın İl Başkanı Fatih Bamyacı Özel Güvenlik Görevlileri hakkında basında ve sosyal medyada çıkanlar haberi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının arkasında Özel Güvenlik Görevlileri çalışanlarını sekteye uğratma ve umutlarını kırma girişimlerinin olduğunu söyleyen Bamyacı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra, Yıllardır anlatamadığımız sorunlarımızın ciddi ciddi konuşulmaya başlandığı bizi dikkate almayan insanların ve çevrelerin bazı konular hakkında bilgi sahibi olmaya başladıklarını görmekteyiz. Bu konuda ilk günden beri, Genel Başkanımız Sayın Sedat Sevinç’in devletimizin üst kademeleri ile görüşmeler yaparak sorunlarımızın çözümü noktasında gerekli çalışmalar yapmıştır’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Binali Yıldırım ile görüşme yaparak bir dosya sunduklarını belirten Bamyacı,’’ Sunmuş olduğumuz dosya, Özel Güvenliğin Ülke Ekonomisine Katkısı,Özel Güvenlik Yasasının Eksik Yönleri Ve Görev Tanımları,Özel Güvenlik Eğitim Kurumu Ve Sınav Yönetmeliği,Özel Güvenlik Şirketlerinin Durumu,Çalışanların Ücret Ve Haklarının Teminatı gibi konuları içermektedir.yapmış olduğumuz bu görüşme neticesinde önümüzdeki günlerde devletimizin ilgili kurumlarının da katılacağı bir komisyon kurularak çalışmalara başlanılacak’’ dedi. AK Parti’nin seçim beyannamesi içinde yer alan özel güvenlikçilerle ilgili maddelerin yer almasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Bamyacı,’’Özel Güvenlik Görevlilerinin çalışma şartları, Özlük hakları, yetki ve sorumluluklarının artırılması konularında, dünyadaki uygulamalar da incelenerek yeni bir yapılanma için gerekli her çeşit katkıyı sunmaya devam edecektir. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımızın Sayın Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesinde ilk defa Özel Güvenlik Görevlileri ile ilgili olarak “Özel güvenlik personelinin eğitiminin geliştirileceği”, “görev ve yetkilerinin gözden geçirileceği” ve “denetimine ağırlık verileceği” maddeleri yer almıştır. Bu maddelerin bir partinin seçim beyannamesinde yer alması bizleri mutlu etmiş gelecek için umutlandırmıştır” şeklinde konuştu.

Bamyacı son olarak, “Hiç kimse Özel Güvenliğin kaldırılmasını beklemesin. Bu vicdanları yaralayan bir karar olacaktır. Sendikamız Özel Güvenlik Görevlileri toplumda en iyi şekilde nasıl temsil edilir ve haklarımızı daha iyi nasıl alırız bunun çabası içerisindeyiz bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.