Başbakan Tayyip Erdoğan dün İstanbul'da Sultangazi Belediyesi'nin yeni hizmet binasını açtı. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi: 
 BİR LİDER SOKAK EYLEMLERİNİ DESTEKLER Mİ?: Dünyanın neresinde ana muhalefet partisinin vekilleri polisle çatışan eylemcilere para verir. Dünyanın neresinde ana muhalefet partisinin başındaki kişi gençleri sokağa çıkma, polisle çatışma talimatı verir. Eğer meselelerin sokakta çözülmesini savunuyorsa neden o koltukta? Sokaktaki eylemciyi teşvik edeceksen, eylemcinin, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayacaksan, sen orada niye varsın. 
 PENSİLVANYA'DAN MEDET UMDULAR: Bunlar eğer siyaset üretebilseydiler Pensilvanya'nın dizinin dibine çökmezlerdi. Oradan medet umdular, oraya umut bağladılar. 30 Mart öncesi plan neydi? Pensilvanya kandırdığı, ağına düşürdüğü polisle, bazı yargı mensuplarıyla hükümeti yıpratacak, ana muhalefet, yavru muhalefet bu sayede iktidara gelecekti. 17 Aralık, 25 Aralık bunun için yapıldı. Ama hiçbiri tutmadı. Darbe sonrasında Başbakanı dahi yargılamak için hazırlık yapmışlardı. Ama başaramadılar, beceremediler. Ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Şimdi çıkmış Pensilvanya'nın paçavraları, yayın organları böyle bir şey yok diyor. Belgeleri elimizde, ne yok. Hem Pensilvanya hem ana muhalefet hem de diğer muhalefet gereken dersi aldılar. 
 YAVAŞ YAVAŞ HESAP SORACAĞIZ: Türkiye'de amiral gemisi diye havalarda uçan, ayakları yerden kesilen gazetelerin yazarları, patronları onlarla ilgili dinlemeleri yaptılar. Onlar hakkında rapor hazırladılar. Milletle kavga etmenin, milletin oylarıyla iş başına gelmiş bir iktidarla kavga etmenin bedelini ağır ödediler. Göreceksiniz daha bunun hesabını verecekler. Şu anda gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. İstedikleri kadar uğraşsınlar, gündemi değiştiremeyecekler. Biz de hukuk içinde, demokrasi içinde bu darbe girişiminin hesabını sormaya devam edeceğiz. Yavaş yavaş, adım adım, kademe kademe bu ihanetin hesabını soracağız. 
 ARTİST BURADA: Şimdi şahsımla alakalı bir film hazırlığı içine girmişler. Yurtdışında plato yaptırıyorlar. Artist bulamıyorlarmış. Artist burada. Ne arayıp dolanıp sağa sola gidiyorsunuz. Aslı burada, benzeri de içinizde o zaman. Ailemize varıncaya kadar her türlü adımı atıyorlar. Dertleri şu cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde acaba AK Parti'nin çıkaracağı adayı nasıl zedeleriz. 
 30 MART'TA ÇATI UÇTU: Bunlar dün bir araya gelmişler, ana muhalefetle yavru muhalefet beraber kafa kafaya vermişler. Gazeteler diyor ki ilkeleri konuşmuşlar ismi değil. Daha isim bulamamışlar. Ya neyin ilkesini konuşuyorsunuz. Çatı var mı? 30 Mart'ta çatı uçtu. Orada da beraber oldunuz, bir oldunuz, ikiniz bir araya gelseniz yüzde 45,5 edemezsiniz. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Bunların durumu bu. 
 YAVAŞ YAVAŞ ERİYİP GİDECEKLER: Bugün yüzünüze gülenler sırtınızı döndüğünüz anda hançerlerler. Hiç çekinmeden, tereddüt etmeden. Çok kolay yalan söylüyorlar. Ana muhalefetin başı, dünyada yalanı bu kadar başarılı söyleyen bir ikinci kişi bulamazsınız. Bu kadar başarılı ve bu Kılıçdaroğlu'ndan çok dava kazandım. Epeyce para birikti. Ramazan'da bunları değerlendiririz. Ahlak dışı yollardan ahlaka, edebe asla ulaşılmaz. Bunlar da göreceksiniz yavaş yavaş gözünüzün önünde eriyip, rezil olup kaybolup gidecekler. 
 VATAN HAİNLERİ: Eskişehir- İstanbul arasında Yüksek Hızlı Tren'i bitirdik. 150 civarında noktada kablolar kesildi. Bir bölümde fiber kablolar çalındı. Bunlar vatan haini, bunlar ihanet şebekesi. Durduramayacaklar. Şimdi farklı çözüm yollarıyla inşallah en kısa zamanda yapıp 15-20 gün içinde yüksek hızlı treni sefere alacağız inşallah. Sürekli olarak ülkemizi oyalamanın gayreti içine giriyorlar. 
 GEZİ'DE SAMİMİYET YOK: Taksim'e çağırdılar Geziciler. Bu safiyane bir çevrecilik eylemi değildir. Burada samimiyet yoktur, burada dürüstlük yoktur, burada Taksim'i anıtlaştırma noktasında attığımız ve atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Paralel yargı da bunlarla beraber hareket ediyor. Eğer buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse a'dan z'ye bu yapılacaktır. 
 YOL GEÇEN HANI DEĞİL: Bir yerde herhangi bir eyleme izin verilmiyorsa ona uyacaksınız. Uymuyorsanız devlet güvenlik için gereğini yapacaktır. İstediğim yerde istediğim gibi yaparım yok. Burası yol geçen hanı değil. 

'POŞULARLA NİÇİN ÖRTÜYORSUN?'
Erdoğan dün 'Millete Hizmet Yolunda' konuşmasında ise şunları söyledi: 
 TAHAMMÜL KALMADI : Devletimizin de, aziz milletimizin de, her hadiseyi istismar edip sokakları ateşe vermek isteyen şiddet tutkunlarına artık tahammülü kalmamıştır. Samimi, dürüstseniz yüzünüzü poşularla neden örtüyorsunuz? Açıkça ortada olun. Niçin bilyelerle, molotoflarla saldırıyorsunuz? Demek ki samimi değilsiniz. Ne yaparsanız yapın, şunu iyi biliniz ki milletimiz bu girişimlerin hiçbirine pirim vermeyecektir. 
 PARALEL YAPIYI TASFİYE EDECEĞİZ: Paralel yapılanmayı, çeteleri, mafyatik örgütlenmeleri, bunların yanında dışardan beslenen eli kanlı terör örgütlerini tasfiye edecek; güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi, aktif bir dış politikayla hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz. 
 CUMHURBAŞKANLIĞI MESAJI: 10 Ağustos, Türkiye için bir milat olacak. Seçim öncesi, birileri tekrar kirli hesapların içine girebilir. Sizler, eminim ki bu tahriklere aldırış etmeyecek sandığa gidecek, hür iradenizle Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanını belirleyeceksiniz