Hayırseverlerce yapılacak yardımlarla yakın ırak demeden yola koyulacak olan dernekler, savaşın ıslattığı gözlerdeki yaşları silecek, kalplerdeki yaraları saracak.
Bugüne kadar yurt içinde dışında yaptıkları çalışmalarla hayırseverlerin gönlünde taht kuran yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda da şefkat elleriyle dünyayı sarmaya hazırlanıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Türk Kızılayı, Deniz Feneri, Kimse Yok mu, Cansuyu ve Yardımeli gibi hayır kuruluşları, bu bayramda da savaşın, açlığın ve yoksulluğun kol gezdiği bölgelerde olacak.

İHH 120 ÜLKEDE: "Kurban İyiliği Yaşatmaktır" sloganıyla kolları sıvayan İHH, bu yıl dünyada 120 ülke ve bölge ile Türkiye'de 50 ilde kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bağış bedelini yurt içi ve dışında 250 TL olarak açıklayan 18 yıllık yardım kuruluşu, bu yıl da savaş, çatışma, doğal afet, açlık ve kuraklığın boy gösterdiği coğrafyalarda ve Müslümanların azınlık durumunda olduğu ülkelere ağırlık veriyor.

KIZILAY, SUDAN VE MAKEDONYA'DA: Türk Kızılay Derneği, bu yıl bağış kurbanlarını dünyanın 5 fakir ülkesinde, Makedonya, Sudan, Saraybosna, Filistin ve Pakistan'da kesiyor. Kızılay yurtiçinde ise, 5 ayrı ilçede Et ve Balık Kurum kombinalarında kesim yaşacak. Kurban etlerini 2'şer kiloluk paketlerde konserve haline getirecek olan Kızılay, kurban sahibine de kendi kurbanının etlerinden ulaştıracak. Kızılay, kurban bağış bedelini ise 275 TL ve 4 taksit olarak açıkladı. Detaylı bilgi "Alo 168" hattından alınabilir.

50 BİN AİLEYE BİR FENER: Deniz Feneri Derneği, bu bayramda Türkiye'nin 50 ilinde kurban dağıtımı yapacak. Derneğin keseceği kurban etleri 50 bin aileye ulaştıracak. Dernek kurban hisse bedelini yurt içinde kesim isteyenler için 280 TL, yurt dışı içinse 160 TL olarak belirledi. Dernek Filistin'de de kurban kesecek. Geçtiğimiz yıllarda kurban bağışçısını kurbanı kesilir kesilmez bir SMS mesajıyla bilgilendiriyor.

TÜM İLLERDE KİMSE YOK MU: Kimse Yok Mu, Türkiye'nin bütün illerinde ve 44 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştıracak. Kimse Yok Mu, şubelerinin bulunduğu 28 ilde modern tesislerde keseceği kurbanları, 7'şer kiloluk vakumlu torbalara koyarak özel kolilerle belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürüp teslim edecek. Dernek 29 bin 55 kurban keserek 110 bin aileye ulaştıracak. Derneğin yurtiçi kurban bedeli 330 TL, yurtdışı 100 USD'den başlıyor.

3 KITAYA CANSUYU: Cansuyu, her yıl olduğu gibi bu yılki bayramda da Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da mazlum ve muhtaçların yanında olacak. Mazlumların yüzünü güldüren Cansuyu'nun kurban bedelleri ise şöyle: "Afrika, Asya, Uzakdoğu 200 TL, Türkiye, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu, Filistin Kampları, Endonezya 290 TL, Filistin-Gazze 500 TL."


MÜLTECİ KAMPLARINA YARDIM ELİ UZANDI


"Kurban, rahmeti paylaşmaktır" diyen Yardımeli Derneği, bu bayramda Filistin Mülteci Kampları'nı unutmuyor. Kurban Bayramı sayesinde yılda bir kez de olsa et yiyebilen kardeşleriyle biraraya gelecek olan Yardımeli, Türkiye, Filistin, Bosna, Irak, Balkanlar ve Filistin Mülteci Kampları (Suriye, Lübnan, Ürdün) için kurban bedelini 360 TL, diğer tüm bölge ve ülkeler için de 180 TL. olarak belirledi./yeni şafak