Bu sezona kadar daha çok yediği hatalı goller, jöleli saçları, lüks arabası ve küpesiyle konuşulan Volkan için kamuoyunda dünya umurunda değilmiş gibi bir imaj çizildi. İmajının aksine yakından tanıyanlar milli kaleciyi hayırsever, yardımsever ve sözü dinlenen karaktere sahip pırlanta gibi bir insan olarak tanımladı. İşte Volkan için anlatılanlar: Fenerbahçe'nin gizli kaptanı gibi hareket ediyor, herhangi bir sorun ortaya çıktığı zaman olaya müdahale edip, sorunu çözdükten sonra yeniden kenara çekiliyor. Son olarak Kazım'a İstanbul Büyükşehir maçında edilen küfürlerin ardından Alex'le birlikte futbolcuları bir araya topladı ve 'Arkadaşlar, taraftarlarla zaman zaman bu tür diyaloglar yaşanır. Bunları kimse kafasına takmasın. Biz işimize bakalım' deyip ortamı sakinleştirdi.

Baba Volkan Demirel
KULÜP çalışanlarından kimin başı sıkışsa, kimin çocuğu hastalansa, paraya ihtiyacı olsa hemen Volkan Demirel'den yardım istiyor. Volkan da miktarı söyleyip, 'Sen şu kadar vereceksin, sen de şu kadar' diyerek futbolculardan gereken parayı toplayıp, sorunu çözüyor. Alex de dahil hiçbir futbolcu da Volkan'ı kırmayıp, sözüne itibar ediyor. Takım içinde sözü dinlenen, sorunları çözen, ağabeylik yapan Volkan, yaptıklarıyla övünmekten, şov yapmaktan ise özellikle kaçınıyor.

Değişimin 3 büyük nedeni
Volkan'daki büyük değişimin birinci nedeni, nişanlanması, olgunlaşarak ağabey pozis-yonuna gelmesi.

* Daha önce, 'Volkan'ı kalede gördüğüm vakit tüylerim diken oluyor' diyen Daum'un bu gelişinde milli kaleciye hiçbir şey olmamış gibi davranıp, babacan tavırlarla gösterdiği üst düzey ilgi.

* Daum'un yanında Alman kaleci antrenörü getirmesine rağmen 'En çok hangi antrenör ile çalışmak istersin' diye sorması ve eski hocası 'Murat Öztürk ile iyi anlaşıyorum' demesi üzerine eski kaleci antrenörünü geri getirmesi. Holger Gehrke'nin teknik, Murat Öztürk'ün de psikolojik çalışmaları.

En önemlisi de, sezon başı idmanlarına 'transfer problemleri nedeniyle' katılmamasına rağmen, yaşadığı olaylar karşısında Fenerbahçe'nin büyüklüğünün farkına varması. Yapılan tekliflerin sözde ve Fenerbahçe'nin büyüklüğü ile aynı orantıda olmamasını yaşayarak öğrenmesi.../akşam