Öğretmenin çocuklara, tahta ve çöp kutusu yalatma gibi aşağılayıcı cezalar verdiğini iddia eden velilerin şikayet dilekçeleri üzerine başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nda meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili olarak 4-A sınıfı öğrencilerinden birinin velisi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen şikayet dilekçesinin ardından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Velilerin öğretmen B.V. ile ilgili verdikleri şikayet dilekçesinde; çocuklara uzun zamandır şiddet uygulandığı şiddetin yanında, kitabını unutarak okula gelen öğrencilere tahta, çöp kovası ve dolap yalatma cezaları verildiği iddia edildi. Yaşı 60’ın üzerinde olduğu öğretmenin müfredattan kaldırılan sistemle eğitim vermeye çalıştığını da iddia eden veliler daha önce yaptıkları şikayetlerden sonra öğrencilere tehdit ve hakarette bulunduğunu iddia ederek öğrencilerinin bu öğretmene emanet edilmemesini istediler.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, B.V. isimli öğretmen hakkında şikayet dilekçesi olduğunu doğrulayarak, ilgili birimlerce soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtiler.