Kaza, saat 19.00 sıralarında Kurdali Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı üzerinde meydana geldi. F.K.'nin kullandığı 33 BCT 67 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 8 yaşındaki Hüseyin Aslan'a çarparak ağır yaralanmasına neden oldu. Yaralı çocuk, ambulansla önce Mersin Devlet Hastanesi'ne oradan da Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınırken, kaza yerinde toplanan kalabalık araç sürücüsünü linç etmek istedi. Bunun üzerine sürücü F.K., yakındaki bir eve sığınırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Aynı yerde bir kaç ay önce yine bir kaza sonrası linç girişimi yaşandığı için bölgenin hassasiyetini göz önünde bulunduran polis, çevik kuvvet ekiplerinden de destek istedi. Olay yerindeki kalabalık nedeniyle bir süre sığındığı evde tutulan sürücü, daha sonra polis kıyafeti giydirilip, başına kask takılarak evden çıkarıldı. Ancak, öfkeli kalabalık durumu fark ederek sürücüye tekme ve tokatlarla saldırdı. Yaşanan arbede sırasında kalabalığın arasından güçlükle çıkarılan sürücü, sivil bir polis otosuna bindirilerek hızla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kaza yerinde toplanan kalabalık ise, aynı yerde defalarca kaza olduğunu belirterek, bölgeye bir üst geçit yapılmasını istedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.