Nissan ve Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) arasında karayolu güvenliğini arttırmayı amaçlayan bu işbirliği başarılı olursa, geleceğin araçları, viraj almayı veya dönüş yapmayı düşünen sürücülerinin bu isteğini hesaplayarak, doğru hız ve konumu belirleyerek, sağa veya sola dönüş için kendilerini hazırlayabilecek.
 
Tekerlekli sandalye kullanan engellilerin düşünce transferiyle araçlarına manevra yaptırmalarına olanak sağlayan bir beyin-makina arayüzü (BMI) sistemi geliştiren EPFL'deki bilimadamları, şimdi de otomobil sürücülerinin araçlarıyla etkileşime geçebilmeleri için bu teknolojiyi uyarlamanın bir yolunu bulmaya çalışıyor.
BMI teknolojisini gayet başarılı bir şekilde geliştiren ve insan konsantrasyonu seviyesiyle bu sistemin çalışmasını sağlayan bilimadamları sürücünün bir sonraki hareketini tahmin edebilecek ve sürücünün anlayış durumuyla yol koşullarını bir arada değerlendirecek, istatistik analizleri kullanan sistemler üzerinde çalışıyor.
 
Araştırma ekibi, beyin faaliyetini ölçerek, göz hareketlerini izleyerek ve aracın çevresindeki ortamı tarayarak, otomobilin, sürücüsünün ne yapmayı planladığını anlayabileceğini ve sürücüsüne güvenli bir şekilde manevra ettirebileceğini düşünüyor.
GM'DEN ÖNCÜ HAVA YASTIĞI UYGULAMASI
Öte yandan, Amerikan otomobil üreticisi General Motors, bazı araçlarının sürücü ile yanındaki yolcu koltuğunun arasına hava yastığı yerleştireceğini açıkladı.
 
Grubun sözcüsü Sharon Basel, otomotiv endüstrisinde dünyada ilk kez bu tip bir hava yastığı uygulamasının olduğunu belirterek, sürücü koltuğunun sağ tarafında meydana gelen çarpışmalarda açılacak bu hava yastığının, Buick Enclave, GMC Acacia ve Chevrolet Traverse markalarının 2013 modellerine yerleştirileceğini kaydetti.
 
Takata firmasıyla geliştirilen yeni hava yastığı, sürücü ile yolcu veya sürücü yalnızsa ve çarpışma yolcu tarafından geliyorsa koruma sağlamayı amaçlıyor.